Part Forana 12/03/2022

Deià obre una borsa de lloguer per facilitar l'accés a l'habitatge

L'Ajuntament pagarà un lloguer als propietaris amb una casa buida i l'arrendarà a un preu més assequible

1 min
El poble de Deià.

DeiàL'Ajuntament de Deià ha obert una borsa de lloguer per facilitar l'accés a l'habitatge. Amb aquesta iniciativa, els propietaris que tinguin una casa buida a Deià poden cedir-la al Consistori, que els pagarà una mensualitat. Posteriorment, arrendarà les cases a un preu inferior i més ajustat a la capacitat econòmica dels veïns, perquè ara mateix "els preus estan disparats", ha explicat el batle de Deià, Lluís Apesteguia, a l'ARA Balears.

Els propietaris que cedeixin ca seva cada mes rebran un lloguer, independentment de si està arrendat o no. La quota serà de 6,30 euros el metre quadrat, amb un màxim de 923 euros mensuals. A més, l'Ajuntament es compromet a retornar fins al 95% de l'Impost de Béns Immobles (IBI). En el cas que l'immoble estigui destinat a lloguer turístic, pagarà 291,67 euros per cada plaça que es doni de baixa.

La cessió és per a cinc anys prorrogables. En tot cas, l'Ajuntament es compromet a retornar la casa en el mateix estat de conservació que al principi de l'operació. El termini per poder accedir als habitatges és fins dia 31 de desembre.

Requisits dels llogaters

Els interessats a arrendar un d'aquests immobles no pagaran més de 4,60 euros per metre quadrat. Les cases es destinaran a persones que faci un mínim de cinc anys que estiguin empadronades a Deià i que no tinguin cap habitatge en propietat. En el cas de grups, almenys una de les persones sol·licitants ha de complir necessàriament aquest requisit. "Els darrers 10 anys, Deià ha perdut el 10% de la població. Ens jugam la nostra existència com a poble, perquè, si no, anirem desapareixent a poc a poc", lamenta Apesteguia.

stats