Part Forana 17/08/2020

Aixequen deu actes a locals de Calvià per incomplir la normativa de prevenció del covid-19

Les botellades i la mala praxi per part de locals d'oci continuen sent freqüents al municipi

Ara Balears
2 min
Efectius de la Policia Local a Magaluf./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaArran de les campanyes d'inspecció que realitza la Policia Local, juntament amb la Guàrdia Civil i inspectors del Govern, s'han aixecat deu actes per incomplir la normativa de prevenció del covid-19, sis de les quals a Santa Ponça. Les accions policials s'han traduït en la clausura cautelar de dos locals dedicats a l'oci i a la restauració a instàncies de la Direcció General d'Emergències i Interior de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

Els agents també han alertat un disco bar i restaurant de Palmanova que podria ser tancat si persisteix en l'incompliment de la normativa. Ja s'hi ha aixecat acta per haver permès l'ús de la pista de ball, de la barra, no guardar la distància de seguretat, portar malament la mascareta, no informar sobre l'aforament limitat, etc.

Així mateix, s'han aixecat actes a un local perquè el personal no emprava mascaretes, no es guardava la distància entre les taules i no hi havia cartell sobre l'aforament. D'altra banda, s'han aixecat dues actes administratives, a un local i a un client d'un establiment de menjar ràpid de Magaluf, també per no seguir les normes covid.

Botellada i mascaretes

A les 2.40 h de la matinada de diumenge, els agents de la Policia Local de Calvià varen interposar 13 multes a un grup de joves que practicaven botellada en un aparcament de Santa Ponça.

En referència a l'ús de mascaretes, dijous passat la Policia Local de Calvià va ser alertada pels veïns del Toro que hi havia una concentració nombrosa d'adolescents. La policia els va localitzar i va proposar-ne per sanció cinc d'ells per no portar correctament la mascareta. Així mateix, tres joves que passejaven de nit per Magaluf varen ser sancionats pel mateix motiu i per falta de respecte a l'autoritat.

En diferents controls de vehicles també s'han interposat tres denúncies a passatgers per no dur-la o no dur-la correctament.

Renous

Al llarg de tota la setmana la Policia Local de Calvià ha hagut d'atendre diverses telefonades per queixes de renous de festes particulars o per concentracions de joves a les platges. No obstant això, en la majoria de casos n'hi ha hagut prou d'avisar els suposats causants de les molèsties. De fet, s'han observat grups de joves de nit i a la platja que mantenien les distàncies de seguretat i portaven mascareta.

Des que el bany recreatiu és permès, la Policia Local ha mantingut l'operatiu de platges per controlar que es compleix amb el distanciament necessari entre persones segons la normativa vigent. Malauradament, s'ha de continuar limitant l'accés a algunes cales de la costa de Calvià de manera temporal. Gràcies a això, s'han evitat aglomeracions a les cales més pròximes a Palma com són les de Comtessa, Xinxell, Buganvíl·lea i balneari d'Illetes, com també a les de Portals Vells i voltants, com la del Mago i cala del Rei.

L'Ajuntament de Calvià suggereix als banyistes que optin per acudir als grans arenals del municipi on no hi ha problemes d'aglomeracions o que, com a mínim, evitin acudir a les cales esmentades durant les hores centrals del dia.

stats