Transparència
Part Forana 18/10/2022

El Consell posa en marxa una web de transparència per seguir els pressupostos municipals

Fins a 19 ajuntaments de Mallorca s'han adherit a aquest nou espai web amb l'objectiu d'assegurar la participació ciutadana i la rendició de comptes

ARA Balears
2 min
Presentació de la nova eina de transparència proposada pel Consell de Mallorca, aquest dimarts a Manacor.

PalmaUn total de 19 ajuntaments de Mallorca s'han adherit al nou espai web d'informació i seguiment del pressupost municipal desenvolupat pel Consell de Mallorca. Segons la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal, es tracta d'una eina molt visual, accessible i fàcil d'utilitzar que permet als municipis assegurar la transparència, la participació ciutadana i la rendició de comptes. Per la seva banda, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha explicat que "un dels objectius del Consell és contribuir a millorar la gestió municipal i fer-la eficaç i pròxima a la ciutadania".

Segons Alzamora, aquesta iniciativa té criteris organitzatius innovadors i amb un enfocament integral i transparent a la gestió: "El nou portal de visualització de pressupost s'emmarca dins d'aquesta estratègia i pretén apropar als ciutadans tota la informació d'interès que els ajudi a conèixer millor la gestió municipal". A més, el conseller ha recordat que la majoria dels ajuntaments de Mallorca, en major o menor mesura, empren serveis que els proporciona el Servei d'Informàtica Municipal del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

En aquest sentit, Alzamora ha assenyalat que la plataforma de visualització de pressupostos permet visualitzar com es distribueixen els ingressos i les despeses a l'ajuntament d'una manera gràfica i senzilla. D'altra banda, Miquel Oliver, batle de Manacor –que és un dels ajuntaments presents en aquesta web– ha assenyalat que "aquesta eina és una nova passa d'un govern obert i transparent perquè mostra els pressupostos del Consistori d'una manera fàcil i dinàmica atès que es pot pot bussejar per les dades", ha conclòs.

Amb tot, la plataforma presenta quatre grans apartats: visió global, polítiques, despeses i pagaments i "el que tu aportes". Actualment, aquesta web dona servei als ajuntaments d'Algaida, d'Alaró, d'Andratx, de Bunyola, de Deià, d'Esporles, de Lloret, de Llubí, de Manacor, de Porreres, de Santa Margalida, de ses Salines, de Montuïri, de Lloseta, d'Estellencs, de Búger, de Santa Eugènia, de Mancor i de Pollença, així com a l'Entitat Local Menor Palmanyola.

stats