Part Forana 20/08/2021

El Consell de Mallorca retirarà la capa de formigó d'un marge de pedra en sec de la carretera de Can Bisanyes

Junts Avançam va denunciar la institució insular per haver-l'hi posat

2 min
La capa de formigó damunt la pedra en sec.

PollençaEl Consell de Mallorca retirarà la capa de formigó d'una paret de pedra en sec de la carretera Ma-2201, que uneix Pollença amb Alcúdia, segons informa la institució en una nota. D'aquesta manera, la paret d'aquest tram de 40 metres de la carretera de Can Bisanyes tornarà al seu estat original després que Junts Avançam denunciàs la institució insular per haver-hi posat formigó. "Estam satisfets que rectifiquin, però continuarem vigilant", assegura el portaveu de Junts Avançam, Miquel Àngel March.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Tomeu Cifre, recorda que aquest tram de carretera és molt estret i fa anys que l'Ajuntament demana al Consell que l'eixampli. "És una via que té molt de trànsit i des del Consistori demanam que s'ampliï. Per garantir la seguretat s'hi varen instal·lar unes baranes de fusta, però només varen servir per estrènyer encara més la carretera. Ara el que s'ha fet és reforçar-les amb el formigó", diu Cifre.

 El Consell apunta que l'objectiu d'aquesta actuació era "millorar el manteniment d'un tram de tanques viàries de fusta en un tram de l'esmentada via". Tot i això, assegura que la decisió d'utilitzar formigó "no figurava entre els plans inicials" i que es va fer sense "l'aprovació dels responsables del Servei de Carreteres del Departament de Mobilitat i Infraestructures". Per la seva banda, March recorda que aquest tram de 40 metres tenia "una paret seca de qualitat" i assenyala la importància que el Consell tingui "uns protocols clars a l'hora de fer actuacions a zones on hi ha parets seques o d'arquitectura popular interessant".

Davant aquesta situació, la direcció del Departament de Mobilitat i Infraestructures ha dit a l'empresa concessionària que restitueixi "de manera immediata" el tram afectat, i que enretiri el formigó "respectant els elements patrimonials dels murs preexistents".

 Crítiques d'El Pi

 La portaveu d'El Pi, Xisca Mora, ha criticat aquesta actuació. "Lamentam que, una vegada més, el Departament de Mobilitat de Carreteres del Consell de Mallorca hagi reparat la carretera de Can Bisanyes al terme de Pollença amb formigó i no reconstruint la paret seca que hi havia de tota la vida", apunta. En aquest sentit, Mora insisteix que aquest tipus de patrimoni "s'ha de conservar" i reclama al Consell que actuï "amb responsabilitat i consciència".

Per la seva banda, Cifre també s'ha mostrat molest amb el Consell de Mallorca, perquè "ens han aturat el catàleg de patrimoni de l'Ajuntament i nosaltres intentam protegir el màxim d'elements d'aquest tipus", apunta Cifre. "No es pot aturar un catàleg de patrimoni a Pollença i permetre que es facin aquest tipus d'actuacions", assenyala el batle.

stats