Medi Ambient
Part Forana 05/10/2022

El Consell crearà el nou centre cinegètic de Mallorca a Son Macià

L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer activitats formatives, així com projectes de recerca i conservació d’espècies

ARA Balears
2 min
La finca de Son Macià on s'ubicará el nou centre cinegètic.

PalmaEl Consell de Mallorca ubicarà un centre cinegètic a la finca de Son Macià, situada a Manacor. Es tracta d’un espai on es poden fer activitats formatives i pràctiques cinegètiques i on també es podran dur a terme projectes de recerca i de conservació d’espècies autòctones. D'aquesta manera, el Consell ha arrendat aquesta finca per un període de deu anys, la qual substituirà les instal·lacions de Capocorb que hi ha a Llucmajor.

Per la seva banda, Jaume Alzamora, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha explicat que "les noves instal·lacions podrien començar a funcionar d'aquí a poc temps" i serviran, entre altres coses, "per centralitzar el projecte de recuperació del conill de camp". En els darrers anys, s’ha produït una mitjana de 150 conills anuals d’elevada resistència contra la mixomatosi i la pneumònia hemorràgica vírica, que s’han traslladat a diversos vedats. Per tant, el Consell avança en un projecte que permetrà la imminent importació de conills de Castella - la Manxa per poder repoblar Mallorca amb exemplars genèticament compatibles amb la població de conills locals.

Aquests avenços en el maneig del conill de camp, ha apuntat Alzamora, "no haurien estat possibles sense disposar d’un centre experimental de recerca i gestió". Així, al marge de la gestió cinegètica, el nou centre "esdevindrà un punt de referència per poder continuar recuperant espècies autòctones, tot de la mà d’activitats de conscienciació mediambiental", ha detallat el conseller. Segons Alzamora, l'objectiu és "desenvolupar un programa d’activitats formatives i que aquest sigui un espai obert" i ha avançat que "es fomentarà el vessant pedagògic i educatiu amb visites escolars per tal de recuperar part del patrimoni etnològic de Mallorca lligat a foravila".

stats