Part Forana 19/07/2021

Comença la instal·lació dels contenidors de recollida orgànica a Calvià

En la primera fase, els col·locaran a Son Caliu, Son Ferrer i Galatzó

ARA Balears
1 min
Un dels contenidors orgànics instal·lats

CalviàL'Ajuntament de Calvià implantarà la recollida selectiva de residus orgànics amb la instal·lació d'uns contenidors que s'aniran ubicant, de forma progressiva, a tot el municipi, excepte en els nuclis on ja es fa la recollida porta a porta des de fa un any. La recollida es farà mitjançant la implantació del denominat cinquè contenidor marró tancat, que requerirà l'ús d'una targeta per obrir-lo, segons apunta el Consistori en una nota.

La instal·lació començarà a la zona de Son Caliu, on se n'hi ubicaran 27, i seguirà, en aquesta primera fase, a Son Ferrer i Galatzó. Aquesta setmana, els dies 22, 23 i 24 ja s'instal·larà el punt d'informació a Son Caliu, on s'entregarà material: un poal airejat de 10 litres, un paquet de bosses compostables de 15 unitats i la targeta identificativa per obrir el contenidor.

La recollida selectiva de matèria orgànica requereix que el material es dipositi lliure de residus impropis que puguin dificultar el tractament posterior, per això només tindran accés al contenidor les persones que estiguin realment interessades a dur a terme aquesta separació de residus i se n'hagin informat als punts d'entrega del material.

El tinent de batle i president de Calvià 2000, Marcos Pecos, explica que l'ús del contenidor, que s'obre amb una targeta associada al domicili, permetrà aplicar en un futur una compensació per als veïns i veïnes que participin en la recollida dels residus orgànics. Per això, i per l'impacte que tindrà en el medi ambient, els anima a apuntar-se a la recollida selectiva.

stats