Part Forana 13/06/2023

Cladera surt en defensa del candidat del PSOE a Capdepera: "No farà cap passa enrere"

La secretària general dels socialistes a Mallorca considera que "l'actitud que té MÉS de demanar el 'cap' de Fernández podria provocar un govern de dretes"

2 min
Catalina Cladera en una imatge d'arxiu.

PalmaEl PSOE de Mallorca dona la cara pel candidat socialista de Capdepera, Rafel Fernández, arran del vet de MÉS que rebutja un pacte si continua al capdavant de la llista municipal. La secretària general del PSOE a Mallorca, Catalina Cladera, ha donat el "màxim suport" aquest dimarts a Fernández quan ha assegurat que "no farà una passa enrere" i ha afegit que són "inflexibles i no donaran el 'cap' d'algú que ha treballat tant per desenvolupar polítiques progressistes al poble".

Les declaracions s'han fet després d'un acte del PSOE a Llucmajor, on la candidata al congrés del partit, Francina Armengol, ha presentat les línies principals del projecte socialista per a les eleccions generals.

Cladera ha dit que no comprèn "l'actitud que té MÉS per Capdepera de demanar el 'cap' de Fernández", ja que això podria provocar "un govern de dretes" al municipi. Per això, ha demanat als 'ecosoberanistas' que "recapacitin" i ha mostrat el seu "suport i aposta per arribar a un acord entre PSIB-PSOE i MÉS per Mallorca perquè el govern progressista sigui una realitat". A més, ha assegurat que "si no és així, i governa el PP a Capdepera, serà perquè MÉS per Mallorca l'haurà volgut".

El fet és que ecosobiranistes demanaven la setmana passada que l'actual batle i candidat a revalidar el càrrec del PSOE, dimitís. Davant aquesta petició, els socialistes han expressat que la seva intenció és "posar-ho tot de la nostra part perque els pròxims quatre anys continuïn governant les forces d'esquerres", tot i que això no passa per llevar Fernández de la llista. Els de MÉS s'obren també a la possibilitat de pactar amb els populars, encara que reconeixen que "no seria allò natural".

Armengol demana ser "el mur de contenció" de la dreta

En el primer acte per presentar les línies generals dels socialistes a les generals, la número u per Balears al Congrés, Francina Armengol, ha assenyalat que els socialistes són "l'esperança" per a les persones que "no volen tornar enrere" en les pròximes eleccions del 23-J. "Tenir una veu forta a Madrid és fonamental per poder lluitar pels interessos de les Balears", ha afirmat.

Al mateix temps, ha reivindicat que en els últims anys en el Govern "s'ha demostrat que els socialistes tenen capacitat de diàleg i han transformat la vida dels ciutadans gràcies a les negociacions amb Pedro Sánchez". Armengol ha remarcat que val la pena lluitar pels principis del partit, que són la justícia social, la igualtat, la solidaritat o la defensa dels que menys tenen, principis que "poden desaparèixer a partir del 23-J si no es vota qui els garanteix".

Finalment, la candidata en el Congrés ha insistit a expressar el seu "orgull" pel fet en els últims quatre anys per protegir la ciutadania de la pandèmia sanitària i els efectes de la inflació i la guerra.

stats