Part Forana 29/11/2021

L'artesania es fa valer amb Ceràmica de Marratxí, marca registrada

La nova empremta permetrà identificar i protegir la ceràmica feta al municipi i englobarà les iniciatives que es facin al sector

ARA Balears
1 min
MALLORCA TÉ BON FANG 
 El tret diferencial de la ceràmica mallorquina és el fang de què està feta, que té un to vermellós, a diferència del color taronja que té el fang importat de la Península.

Ceràmica de Marratxí és la marca amb la qual l'Ajuntament i el sector unificaran a partir d'ara la promoció i difusió de la vessant artística, comercial i turística envers la ceràmica del municipi. D'aquesta manera, també es vol remarcar la tradició ollera del municipi, que va arrancar el segle XVII.

Així, es pretén estructurar, aglutinar i realçar totes les iniciatives, projectes i recursos que formen part de la ceràmica de Marratxí com la Fira del Fang, el Museu, l’Escola de Ceràmica i la Biennal, entre d'altres. L'empremta s'ha presentat aquest dilluns al Museu del Fang.

La marca, que té el seu propi web, tindrà una estratègia de promoció anual. El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que Ceràmica de Marratxí permetrà arribar a molts més públics i sectors que fins ara. “Es podrà diferenciar la ceràmica feta al municipi amb el nostre fang, feta a mà pels nostres ceramistes, i perquè quan la gent compri Ceràmica de Marratxí estigui tranquil·la perquè sàpiga que és marca de Marratxí”.

Durant l’acte, s’ha presentat també el curtmetratge promocional, Un Nadal a casa, dirigit per Miquel Àngel Duran, que s’emetrà a les sales de cine, a les televisions autonòmiques i a les xarxes socials durant la campanya de Nadal.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha assenyalat que amb aquest espot “volem difondre la ceràmica a tots els ciutadans i a tots els sectors com la restauració per fer veure que la ceràmica de Marratxí és actual i innovadora i tothom ho podrà veure a aquest espot”.

stats