Afers socials
Part Forana 24/02/2023

El centre de dia d'Alaró tindrà 25 places i estarà llest el 2024

L'Ajuntament n'ha adjudicat la construcció per 1,1 milions d'euros amb el suport del PSOE i l'abstenció de MÉS

2 min
Solar on s'ubicarà el centre de dia a Alaró

PalmaEl centre de dia d'Alaró es començarà a construir el pròxim mes d'abril, després que el darrer ple aprovàs l'adjudicació de les obres per 1.099180,79 euros. Tindrà capacitat per a 25 persones i estarà llest l'octubre del 2024. L'adjudicació inclou la construcció d'una pèrgola metàl·lica per al pati, una xarxa de rec per a les zones enjardinades, la plantació d'arbres i la instal·lació de bancs exteriors de plàstic reciclat, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern i del PSOE (oposició), mentre que MÉS s'hi va abstenir. El batle, Llorenç Perelló, ha lamentat la manca de suport dels ecosobiranistes: "M'hauria agradat que aquesta adjudicació i totes les decisions referents a aquest projecte s'adoptassin per unanimitat, ja que és un equipament lluitat per tots els grups. En aquest sentit, vull agrair de manera especial el suport del grup socialista en aquest procés, perquè ha demostrat sentit de municipi".

El nou centre es construeix en un solar de 450 metres quadrats cedit a la Conselleria d'Afers Socials pel Consistori. El projecte preveu construir una planta soterrada i una planta baixa que resoldrà les necessitats inicials. No obstant això, l'equip de govern actual té en previsió poder realitzar en un futur una ampliació per ubicar-hi un habitatge tutelat i també les dependències de l'Àrea de Serveis Socials, actualment localitzades a la casa consistorial.

Reivindicació social

La construcció d'aquest centre és una reivindicació veïnal de fa anys, ja que hi ha una dotzena d'usuaris que assisteixen cada dia al centre de dia de Consell. Això suposa que els familiars els hagin d'acompanyar fins al poble veí. Ja el 2019 la presidenta del Govern, Francina Armengol, es va reunir amb el batle per tractar el tema, però no ha estat fins enguany que l'acord s'ha materialitzat.

Cal recordar que en la legislatura anterior, encapçalada per Guillem Balboa (MÉS), es varen iniciar els procediments per comprar un solar de 200 metres quadrats on ubicar el centre de dia. No obstant això, l'actual batle rebutjà la proposta en entrar a l'Ajuntament perquè considerava l'espai massa petit.

stats