Part Forana 18/02/2022

Les obres del primer centre de dia de Porreres avancen a bon ritme

El cost de les obres és de 600.000 euros i la previsió és que s'allarguin durant un any

ARA Balears
2 min
La consellera Fina Santiago, la directora de l'IMAS, Sofia Alonso i la  batlessa de Porreres, Xisca Mora, visiten les obres del centre de dia del municipi

Les obres per crear el primer centre de dia de Porreres avancen a bon ritme. En total, el futur centre tindrà 30 places i les obres, que varen començar el novembre, consisteixen principalment a reformar la planta baixa de l'antiga residència parroquial del municipi. Així ho han explicat la consellera d'Afers Socials del Govern, Fina Santiago, i la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, que han visitat avui l’estat de les obres a l'edifici de l'antiga residència parroquial per a gent gran del municipi.

En concret, el projecte preveu una nova sala polivalent, una cuina i una sala de descans que connectaran amb el pati exterior de l'edifici, així com la instal·lació d'una pèrgola al mateix pati que aïllarà i crearà un espai de transició i estança per a les persones usuàries.

Pel que fa al pressupost de l'inversió, és de 600.000 i està cofinançat en un 50% per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, en un 25% per l’IMAS i en un 25% per l'Ajuntament de Porreres, ja que les places del centre s'incorporaran a la Xarxa d'Atenció Pública a la Dependència de Mallorca. Una vegada acabades les obres, el Govern destinarà cada any al voltant de 200.000 euros a la concertació de les places reservades per atendre la població dependent i donarà feina directa a 10 treballadors. 

Per a Santiago, aquest nou espai permetrà continuar incrementant l’economia de les cures. Per la seva banda, la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, ha destacat que "la col·laboració i coordinació entre les institucions permet posar en marxa recursos públics com aquest, que té el valor afegir de la proximitat".

A banda d'això, abans que acabi el 2022, també està previst que hagi culminat la construcció del nou centre de dia de Palmanova. L’IMAS, juntament amb la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern i l’Ajuntament de Calvià, cofinança una quarta part del projecte, que també disposarà de 30 noves places per a gent gran amb dependència i dotarà la zona d’un nou recurs per fomentar l’envelliment actiu d’aquestes persones en el seu entorn.

stats