Part Forana 11/10/2023

La batlessa d'Andratx, 'Primo' i els templers: polèmica per un vídeo que promociona un curs de defensa per a dones

Usuaris de les xarxes critiquen que es frivolitzi amb la violència masclista

2 min
Fragment del vídeo publicitari

PalmaLa promoció que l'Ajuntament d'Andratx ha fet d'un curs de defensa personal per a dones amb motiu del 25-N ha encès la polèmica a les xarxes socials. El Consistori ha fet públic un vídeo on es pot veure el famós vigilant privat José Antonio Nieto Primo, qui impartirà el curs, vestit com a un cavaller templer i arribant en vaixell al municipi. Allà l'espera la batlessa d'Andratx, Estefanía Gonzalvo, qui fa broma amb el cavaller: si vol ser fill predilecte del municipi, ha de fer el curs de defensa personal femení.

L'esmentat curs forma part de les activitats que han organitzat des del Consistori amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones i les crítiques i queixes a les xarxes no s'han fet esperar. L'exconsellera de Cultura del Govern i regidora de MÉS per Mallorca a l'Ajuntament d'Andratx, Ruth Mateu, ha criticat que la batlessa faci sàtira d'un tema tan delicat com la violència masclista. "No han entès res de la lluita contra la violència masclista", ha dit.

Mateu ha remarcat, també, que ni se sent representada ni entén la finalitat del vídeo. Tot i que dona suport a l'activitat organitzada, considera que la campanya és inqualificable i assegura que no pot definir el que sent quan veu la promoció humorística que fa el consistori d'un tema tan delicat com la violència masclista.

"En quin moment algú de l'Ajuntament d'Andratx ha considerat que era bona idea fer aquest vídeo? i fer-lo, a més, pel 25-N?", ha preguntat la politòloga i investigadora en gènere Neus Tur. Altres tuitaires han criticat que es faci humor amb un problema social com la violència masclista i han mostrat la seva sorpresa perquè el consistori andritxol no sigui conscient del perill que té frivolitzar amb una xacra com aquesta.

Un altre de les persones crítques amb la campanya ha estat l'actual consellera del Consell de Mallorca i exdirectora insular d'Igualtat, Rosa Cursach, que ha acusat el Partit Popular de "banalitzar les violències masclistes".

Per la seva banda, tant la batlessa d'Andratx, la popular Estefanía Gonzalvo, com SUP Baleares (el sindicat de la Policia Nacional que organitza també el curs) han respost a les crítiques rebudes defensant que el que és una vergonya és "qüestionar la Policia Nacional, que lluita dia a dia contra la violència masclista". A més, la batlessa del PP ha assegurat que les crítiques rebudes són "demagògia barata".

Des del sindicat policial han assegurat que "mentre uns critiquen els altres actuen", i han destacat que esperen que "quan vegin l'èxit de participació del curs" tots aquests que ara critiquen "rectifiquin les seves acusacions".

stats