Part Forana 27/04/2022

Calvià i el Palma Aquarium col·laboraran per preservar i divulgar el patrimoni natural marí del municipi

ARA Balears
1 min
El Glòria va matar     fins a un 40% de les praderies de posidònia

PalmaL'Ajuntament de Calvià i la Fundació Palma Aquarium han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l'objectiu de preservar i divulgar el patrimoni natural marí del municipi. Segons han detallat, a través d'un comunicat, durant la col·laboració treballaran per conservar i fer ús de manera sostenible del litoral de Calvià i dels seus recursos marins.

El consistori municipal ha explicat que aquest conveni de col·laboració s'emmarca dins l'objectiu general de potenciar en l'àmbit local l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així, durant els propers dies es posaran en marxa diferents projectes i mesures que se centren principalment en la promoció d'actuacions d'innovació, recerca i promoció de la biodiversitat marina en el municipi de Calvià, especialment d'aquelles espècies marines protegides i amenaçades a les aigües del municipi.

Presentació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Calvià i la Fundació Palma Aquarium

A més, també es duran a terme cursos de formació a diferents equips tècnics municipals per, de manera més coordinada i àgil seguir els protocols d'actuació davant els possibles casos d'albirament, encallaments o rescat d'animals marins al litoral calvianer, es posarà l'embarcació Calvianera (embarcació municipal per a l'ús en activitats ambientals en el litoral del municipi) a disposició de l'entitat per les actuacions relacionades amb l'objecte del conveni i les dues entitats col·laboraran en la sensibilització i educació ambiental envers la conservació dels recursos marins calvianers, amb campanyes i activitats que es duran a terme de manera conjunta.

stats