Turisme
Part Forana 19/07/2023

Calvià, primer municipi que vol treure profit del canvi climàtic: oferirà gandules a l'hivern

El plec de condicions que redacta l'Ajuntament establirà que les concessionàries disposin tots els serveis de platja de cap a cap d'any

2 min
Tot i que hi ha gandules posades, aquest home s'estima més ajeure's a l'arena, a la platja de Magaluf.

PalmaAmb temperatures màximes que superen els 40 graus en alguns punts de les Balears, es fa difícil que aquests dies de juliol una persona pugui emparar el sol de migdia estirat en una gandula de platja. És per això que l'Ajuntament de Calvià establirà en el proper plec de condicions que les empreses concessionàries dels serveis de platges oferesquin gandules, xibius i socorristes també durant els mesos d'hivern.

"Els hiverns ja no són tan freds com eren abans, i nosaltres volem que es pugui gaudir de les platges durant tot l'any com un lloc d'oci. Els actuals concessionaris dels serveis de platges acaben el mes d'octubre, i ara estam redactant els nous plecs. Encara hem de determinar quines seran les condicions, però tenim clar que hi ha d'haver gandules durant tot l'any. Això no vol dir, però, que hi hagi d'haver el mateix nombre d'unitats cada mes. A l'estiu n'hi pot haver més i a l'hivern n'hi pot haver manco", ha explicat el batle del municipi, Juan Antonio Amengual, qui aquest dimecres ha presentat Calvià 365, el projecte que pretén desastacionalitzar el turisme.

"Entenem que les empreses concessionàries no tindran els mateixos beneficis durant tots els mesos de l'any. Per això, ara l'Ajuntament ha d'estudiar quina serà la fòrmula per establir el cànon a pagar. Allò que tenim clar és que hi ha d'haver gandules, xibius i també socorristes durant tot l'any. D'aquest servei no se'n beneficiaran només els turistes que ens visiten, sinó també els mateixos calvianers residents. L'objectiu final és combatre el treball temporal i fer augmentar la contractació de personal de cap a cap d'any", ha explicat el batle.

Amengual reconeix que, per normativa europea, les platges han de restar lliures de serveis almanco durant un mes a l'any. "Aquesta restricció és per qüestions ambientals, però encara queden 11 mesos més per fer rendibles les platges del nostre municipi", ha matisat el batle.

El projecte Calvià 365 pretén desestacionalitzar la temporada, i atreure turistes esportius i culturals durant tot l'any. Per això el consistori s'ha proposat treure més profit de les infraestructures públiques.

stats