Montuïri
Part Forana 02/12/2023

Els caçadors de Montuïri alerten que la situació urbanística del camp pot posar fi a la caça

La revista local de Montuïri, 'Bona Pau', va organitzar una taula redona amb el títol de 'Quina fira volem?'

Tot Pla
2 min
Conferència en el marc de la fira

PalmaLa revista local de Montuïri, Bona Pau, va organitzar una taula redona amb el títol de Quina fira volem? En la taula hi van participar representants de cada un dels tres partits polítics que hi ha en representació a la Sala, Maria Elena Jaume (PP), Miquel Miralles (MÉS) i Toni Miralles (PSOE); el president de la Societat de Caçadors, Tomeu Andreu, i un representant dels empresaris de la vila, Miquel Verger (Bigmat Verger). La taula redona la moderà el subdirector de la revista, Joan Socies.

La taula redona va servir per explicar d’on ve la Fira de la Perdiu i quines propostes hi ha de futur. La majoria dels membres de la taula van coincidir a remarcar aquells trets més artesanals o arrelats a la pagesia que puguin servir de complement a l’essència de la fira que no és altra que la mostra de la caça de perdiu amb reclam. Una modalitat de caça que té la fira de Montuïri com un referent arreu de l’Estat.

En aquest sentit, el president de la Societat de Caçadors, Tomeu Andreu, va encendre les alarmes de la fira en assenyalar que no hi ha relleu generacional en aquest tipus de caça de perdiu amb reclam. A més, Andreu va alertar de la situació que viu el camp no només de Montuïri, sinó de Mallorca en general, que veu com la urbanització de foravila i l’arribada de gent estrangera fan que a antigues parcel·les abans “caçables” ara no s’hi pugui caçar, ja sigui pel tancament de les finques o pel fet que aquests nous propietaris no vegin amb bons ulls la pràctica de la caça.

Andreu va explicar que a indrets com ara Biniali la Societat de Caçadors ja ha deixat les seves funcions i podria passar que entitats d’altres municipis hi vagin darrere.

Pel que fa al futur de la Fira de la Perdiu, més enllà de la situació explicada per Andreu, es va parlar d’obrir-la a noves propostes que facin entendre el sentit de la caça a la societat actual. Així mateix, el regidor de Fira, Toni Miralles, explicà la sectorització que s’ha previst per enguany i que podria ampliar-se els pròxims anys amb les propostes que sortiren a la taula.

stats