Batlia
Part Forana 03/08/2022

El batle de Pollença s’emociona fent efectiva la seva renúncia al ple extraordinari

Tomeu Cifre, després de 19 anys al capdavant de l’ajuntament, s’ha acomiadat amb agraïments i entre paraules amables

2 min
Tomeu Cifre, batle de Pollença

PalmaEl ple extraordinari convocat aquest dimecres a l’Ajuntament de Pollença ha acollit la renúncia al càrrec del batle del municipi, Tomeu Cifre, qui primerament ha agraït la participació de la gent a les festes postpandèmiques pel seu “civisme excepcional”. Cifre ja havia reconegut que aquesta passa és “difícil” però que està “feta des del convenciment” arran del pacte de governabilitat signat el juny de 2019 amb UMP.

El batle no ha pogut evitar emocionar-se quan ha assenyalat els agraïments especials després de 19 anys al capdavant del consistori cap als empleats, els regidors, els policies, les secretàries, la ciutadania… Però sobretot ha destacat la seva família: els seus pares, els seus amics, els seus companys i companyes de vida i els seus fills, que, segons ha explicat, són “els que més han pagat les conseqüències del càrrec”. De totes maneres, malgrat la renúncia, Cifre continuarà sent regidor d’Urbanisme de l’ajuntament i ha assegurat que ho agafa “amb ganes”.

Les paraules que li han dirigit els regidors de l’oposició també han estat majoritàriament d’agraïment, han destacat la “comunicació” i “dedicació” però també han posat l’accent en la manca de “participació” i “compliment de propostes”. Per la seva part, Miquel Àngel March, cap de l’oposició Junts Avançam, ha afirmat que Cifre ha estat un dels batles “més entregats de Pollença” després de dedicar “quasi tot el segle XXI a aquesta tasca”. Ara bé, ha demanat que tornin els plens mensuals i que “s’abusi manco dels plens extraordinaris”, però ha conclòs que es reservarà el balanç per al proper dissabte -a les 12 h es farà un altre ple extraordinari per a qui serà el nou batle del municipi, Andrés Nevado.

Balanç

Cifre ha dit que fa “un bon balanç” d’aquesta legislatura malgrat les “dificultats” que ha suposat la covid-19 i ha destacat diverses accions que han “aconseguit tirar endavant eficientment”: la reforma de la plaça d’Eu Moll, la regularització de la carretera de Formentor, la millora d’accions a la Badia de Pollença, l’acord per ampliar el cine Capitol, la millora del servei de fems i la reforma de l’hotel Formentor, entre d’altres. D’altra banda, també ha assenyalat les millores o tasques que han quedat “pendents”: el Claustre de Sant Domingo, la digitalització de l’arxiu d’Urbanisme, el catàleg de patrimoni i l’ocupació de la via pública.

El batle ha acabat assegurant que ha intentat fer la seva feina “de la millor manera possible” donant “el millor que he sabut”. Considera que Nevado agafarà aquesta renúncia amb molta “diligència” i li ha desitjat molta sort destacant que “ho farà molt bé i serà tot un honor que sigui batle”. El discurs de Cifre ha acabat remarcant la responsabilitat que suposa tenir aquest càrrec i el sentiment “preciós” que suposa quan te’l donen: “Gràcies a tots per ser aquí i enhorabona, Andrés”.

stats