Part Forana 17/02/2022

Artà guanya 1.000 euros al concurs Sant Antoni en Verd

La iniciativa conjunta entre la Conselleria de Medi Ambient i Ecovidrio pretenia fomentar el reciclatge de vidre durant les festes

ARA Balears
1 min
El batle d'Artà, Manolo Galán, recull el premi de 1.000 euros 'Sant Antoni en Verd'

El municipi d'Artà ha estat reconegut amb el certificat de Sant Antoni en Verd per haver recollit gairebé vuit tones d’envasos de vidre durant les festes de Sant Antoni. Així, el municipi ha obtingut un xec per valor de 1.000 euros per tal d'organitzar unes festes de Sant Antoni més sostenibles.

Aquesta iniciativa, sorgida de la col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i Ecovidrio, es va dur a terme entre el 15 de desembre de l’any passat i el 31 de gener als vuit municipis més representatius en les celebracions de Sant Antoni a Mallorca: Artà, Capdepera, Manacor, Muro, Pollença, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, però Artà ha estat el municipi més reciclador de la iniciativa. En total, s'han recollit a la localitat 7.999 quilograms d'envasos de vidre.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les Illes Balears, Ivan Tolsà, han fet entrega del premi de la campanya. Sansó ha agraït la participació de la ciutadania i "la seva consciència envers el reciclatge de vidre". El director general ha destacat també "la posada en marxa d’iniciatives com Sant Antoni en Ver’, que des d’un context festiu impulsen la implicació ciutadana i de les administracions en la gestió de residus".

Per fomentar la participació de la ciutadania es varen instal·lar 22 contenidors amb la imatge de la campanya als vuit municipis. A més, també es varen desenvolupar accions de dinamització i sensibilització ambiental en què educadors ambientals d'Ecovidrio varen recórrer les localitats i varen informar els ciutadans sobre com reciclar correctament els seus envasos de vidre i els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre.

stats