Part Forana 28/03/2022

Aprovat el projecte del baixador de l'Hospital d'Inca per afavorir l'ús del tren

Tindrà un cost de 3.444.292,42 euros

ARA Balears
1 min
Un tren del SFM en una imatge d'arxiu

PalmaEl Govern ha aprovat aquest dilluns el projecte per construir el baixador de l'Hospital Comarcal d'Inca. Es preveu que les obres comencin el darrer trimestre del 2022 i s'hi destinarà un pressupost de 3.444.292,42 euros. L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar l'accés del ferrocarril a l'hospital, millorar la intermodalitat i acostar el servei del ferrocarril a la zona est d'Inca, explica l'Executiu en una nota.

Aquesta petita estació estarà situada just devora la parada d'autobusos Inca-Llevant, que connecta Inca amb la majoria de municipis i nuclis costaners de la zona. D'aquesta manera es pretén potenciar l'ús del transport públic, tant de bus com de tren. Està ubicada devora les instal·lacions esportives del CE Constància i de La Salle, així es facilita el transport tant als usuaris de l'hospital i veïns de la zona de la ronda, com als usuaris d'aquestes infraestructures esportives.

Cal recordar que per la parada de bus passen sis línies que, entre d'altres, permeten connexions amb Pollença i Port de Pollença; Alcúdia, Port d'Alcúdia i Platja de Muro; Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall i Búger; Campanet, Caimari, Selva i Lluc, i, també, Llubí i Santa Margalida.

stats