Part Forana 17/01/2019

Animalada de beneïdes a Muro

La desfilada comença amb pluja i resta afluència de públic als carrers

M. Barceló
1 min
Una truja amb porcellets per davant d'una guarda d'ovelles.

MuroLes beneïdes de Muro han començat amb beneïda celestial, amb Sant Antoni la seva somera i quatre dimonis fent-li de comparsa. Un plugim de gairebé mitja hora ha fet dubtar molta gent, cosa que ha restat públic als carrers principals de la vila per on ha passat la desfilada. Al final, els paraigües han desaparegut i la desfilada ha transcorregut amb absoluta normalitat.

La participació, en semblant mesura que altres anys, i molt centrada en els animals, ha mantingut l'espectacle a les millors beneïdes de Mallorca. Carrers amb brotets de mata i arena sobre l'asfalt han servit de catifa a les guardes d'ovelles, porcs, cabres i cavalls que han fet les delícies del més petits.

Al costat de l'Ajuntament, la graderia d'autoritats estava encapçalada per la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, acompanyada pel batle, Martí Fornés; el president del Consell, Miquel Ensenyat, regidors i batles dels pobles més propers de la contrada. I el bisbe, Sebastià Taltavull, beneint animals de tot tipus i participants de totes les edats, alguns molt veterans i amb moltes beneïdes a l'esquena.

Després del pas de diverses guardes d'ovelles per l'itinerari festiu, el seu retorn a les possessions ha fet que es produïssin embossos de trànsit, comprensibles i acceptades pels conductors. L'únic problema, que el trajecte perillós no sigui custodiat per la Policia.

stats