Part Forana 02/10/2020

L'Ajuntament de Llucmajor tala quatre palmeres a l'Arenal per evitar accidents

Els exemplars es trobaven en mal estat i s'han hagut de serrar perquè suposaven un perill per a vianants i cotxes

T.riera
1 min
Serveis tècnics municipals revisant les palmeres./ AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

ManacorL'Ajuntament de Llucmajor ha talat quatre palmeres a la zona de l'Arenal pel seu mal estat. Una empresa especialitzada ha determinat que les palmeres, malaltes, suposaven un perill per a vianants i cotxes. En total, s'han revisat les 16 palmeres situades tant a la zona urbana com al passeig Marítim.

La primera tinent de batle d'Atenció a la Ciutadania a l'Arenal, Noemí Getino, ha explicat que l'excés de dàtils i de fulles seques d'alguns arbres també suposen un perill per a la població; per això, a més de talar els arbres malalts, s'ha alleugerit la càrrega de dàtils i s'han eliminat les fulles seques.

"Volem assegurar el bon estat de les palmeres perquè puguin afrontar sense cap classe de problema els temporals propis de l'hivern a aquesta zona del municipi, caracteritzats per vent que pot arribar a ser molt fort i que, per tant, suposa un perill per als ciutadans", assenyala Getino en un comunicat del Consistori. Ara, els arbres talats seran substituïts per altres exemplars durant l'època més adient per fer noves plantacions.

La regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet, ha concretat que les tasques de neteja i sanejament s'han fet durant la darrera setmana en "els arbres que s'ubiquen majoritàriament a la plaça de l'Arenal i al passeig de primera línia de mar, on hi ha un major nombre de vianants i, a més, és on pega amb més força el vent en dies de tempesta".

stats