Part Forana 25/02/2022

Un 11% dels arbres d'Esporles tenen estrès

Així ho recull un estudi previ al nou pla de gestió, control del risc i protecció de l'arbrat del municipi

ARA Balears
1 min
Manteniment dels arbres d'Esporles

L'Ajuntament d'Esporles ha presentat el nou pla de gestió, control de risc i protecció de l'arbrat. Per tal de dur-lo a terme s'ha fet un estudi previ en el qual es determina que un 11% dels arbres del municipi tenen estrès. La finalitat del pla és reduir el risc de possibles accidents produïts pels arbres, millorar-ne les condicions i augmentar-ne l'aportació mediambiental.

En total, l'examen ha analitzat 250 arbres. Amb les dades recollides s'observa que un 86% dels exemplars es troben sans o resilients. A més, s'hi han de sumar cinc arbres en decaïment i dos de morts. Això es tradueix en un risc d'accident dins els límits tolerables d'un 94% dels exemplars i 16 exemplars que no arriben als indicadors acceptables.

D'aquesta manera es defineixen les actuacions que s'haurien de dur a terme per reduir aquest risc, que consistirà en un manteniment normal o poda de 231 exemplars, la retirada de cablatge de 10 arbres, la millora de l'entorn de 19 i la tala o eliminació de 10 arbres, per estar morts o en alt risc de fractura o accident.

stats