Part Forana 27/07/2021

Agromart distribuirà les taronges i llimones de Sóller per Mallorca

Vendrà el producte a les 22 botigues que té a l'illa

ARA Balears
1 min
El sector de la taronja de Sóller ha fet un gran esforç d’adaptació a les noves condicions de la producció i el comerç dels cítrics.

La Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller ha arribat a un acord amb Agromart per distribuir les taronges i llimones de Sóller per Mallorca. Amb aquest pacte Agromart vendrà aquest producte a les 22 botigues que té a l'illa, segons apunta la cooperativa en una nota.

Amb aquesta iniciativa "els pagesos continuaran cuidant els seus tarongers, en tornaran a plantar i mantindran els camps mallorquins", ha explicat el director comercial d'Agromart, Xisco Martí. En aquest sentit, ha destacat que l'empresa porrerenca ja fa una comanda setmanal de cinc tones de taronja mallorquina i quatre de llimones a la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller.

Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Miquel Gual, ha recordat que en cap lloc "de l'hemisferi nord hi ha taronges a final d'estiu" i que en aquest moment Sóller és "l'únic productor" que ofereix aquest producte, que va directe "de l'arbre a la taula". Així mateix, ha apuntat que les taronges de Sóller tenen un pla de millora en la replantació i en la preservació de les varietats locals.

stats