Part Forana 06/06/2023

Ja hi ha acord entre PP i Vox a Calvià perquè Amengual sigui batle

El candidat dels populars ha assegurat que "ens donarem suport per formar un equip de govern", alhora que preveuen signar el pacte el pròxim divendres

1 min
El candidat del PP a Calvià, Juan Antonio Amengual.

PalmaEl PP i Vox de Calvià han arribat a un acord per formar un equip de govern a l'Ajuntament , que suposarà la primera aliança de la dreta i l'extrema dreta a les Balears. Tot i que encara no s'ha signat un pacte de govern, les formacions han acordat que el candidat popular, Juan Antonio Amengual, serà el batle, ja que el PP ha obtingut vuit regidors, davant els cinc de Vox. "Ens donaran suport per formar govern", ha dit Amengual en declaracions a aquest diari.

La candidata de Vox a Calvià, Esperanza Catalá.

Ara bé, el popular ha explicat que "està quasi tot tancat, però no signat, i això vol dir que hi pot haver canvis". Les dues formacions preveuen signar un pacte de govern el pròxim divendres, vuit dies abans de la data límit que tenen els ajuntaments per constituir-se, que és dia 17 de juny. "Queden pendents de confirmar alguns detalls", ha concretat Amengual. La decisió, que ha confirmat aquest dimarts el candidat del PP, es podia intuir des de feia gairebé una setmana, quan va avançar que "el que ens uneix amb Vox és més que no el que ens separa".

stats