Publicitat
Publicitat

ELS ALTRES PROCESSOS

MÉS també farà primàries a la tardor, però de tota la llista

El PSIB no serà l’únic partit de les Illes que elegeixi els seus candidats amb unes primàries obertes. La coalició MÉS també en preveu fer unes a la tardor, però en aquest cas no seran només per elegir el candidat sinó tota la candidatura i no només al Parlament per la circumscripció de Mallorca sinó també al Consell de Mallorca. Com les dels socialistes, les primàries de MÉS també seran obertes a la ciutadania.

Els ecosobiranistes aprovaren l’organització de primàries en l’assemblea constituent de MÉS que es va fer el 26 d’octubre passat. Precisament llavors, ja deixaren participar la ciutadania en el procés per constituir-se en una força política amb una estructura estable. A hores d’ara, MÉS perfila el reglament que ha de definir el sistema d’eleccions primàries que es portarà a terme. L’aprovarà abans de l’estiu i les convocarà per al setembre o l’octubre d’aquest mateix any.

Felicitació a Armengol

El coordinador general de MÉS per Mallorca i portaveu del grup parlamentari MÉS, Biel Barceló, felicità ahir Francina Armengol, la guanyadora del procés de primàries del PSIB-PSOE i futura candidata d’aquesta formació a la presidència del Govern. Barceló també felicità la seva contrincant, Aina Calvo, pels resultats aconseguits i el PSIB-PSOE per la participació assolida amb aquest procés.

“Aquesta manera de fer les coses oberta a la participació de la ciutadania que estam començant a aplicar els partits d’esquerres és imparable, és absolutament necessària, i s’ha de dur a terme no només als partits, sinó també a les institucions”, afirmà ahir Barceló, qui insistí que la participació en política no es pot limitar només a votar cada quatre anys com fins ara. Segons el dirigent nacionalista, el procés iniciat serveix per constatar que “les forces d’esquerres estam en condicions de posar les bases per un canvi progressista a les institucions d’aquest país”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF