Part Forana 27/06/2023

Els 33 batles del PP exhibeixen la força que els dona governar 900.000 persones

Les primeres vares demanen a Prohens "solucionar els problemes" derivats de la manca d'inversions en el cicle de l'aigua, de la manca de policies locals i que sigui gratuïta tota l'etapa educativa de 0 a 3 anys

2 min
Els batles i batlesses del PP d'arreu de les Balears, s'han mostrat com a primera força municipalista a la Platja de Palma.

PalmaEls 33 batles del PP d'arreu de les Balears han fet una exhibició de força aquest dimarts per mostrar que són la formació política amb més vares a totes les Illes. Per presumir dels resultats del 28-M, que situen els conservadors com a primera força municipalista, els batles de la Part Forana de Mallorca i el de Palma, els de Menorca, els d'Eivissa i el president del Consell de Formentera, s'han desplaçat a l'hotel Pure Salt Garonda de la Platja de Palma. L'objectiu era reunir-se amb la futura presidenta del Govern, Marga Prohens, per debatre quines seran les prioritats del partit a l'àmbit municipal.

"Els ciutadans de les Illes Balears de manera majoritària triaren un canvi de sentit a les eleccions passades. En conjunt, els 33 batles del PP governam municipis amb una població total de més de 900.000 habitants. Aquests governants tenen unes prioritats comunes que no entenen de fronteres i que tenen el seu origen en una gestió passada que nosaltres consideram deficitària", ha manifestat el batle d'Alaró, Llorenç Perelló, qui també és president del Comitè de Batles i Batlesses del PP.

Els batles populars dels municipis més poblats, Palma, Calvià Marratxí, Llucmajor, Santa Eulària i Ciutadella, han segut a primera fila, davant els líders del partit.

Segons el representant dels batles populars, "fa anys que es va prometre que s'invertirien 25 milions en el cicle de l'aigua, en concepte de captació i depuració d'aigua, així com la gestió de torrents, i tot això ha quedat en promeses". Per als populars, una altra qüestió a solucionar és la manca de policies locals, i que l'educació infantil en l'etapa de 0 a 3 anys sigui totalment gartuïta en tots els centres educatius.

Altres qüestions que els batles han tractat, a porta tancada, amb Prohens i Guillem Galmés ha estat "el problema de "l'ocupació de cases". En paraules de Llorenç Perelló, "els batles menorquins han expressat la seva preocupació per aquesta qüestió a l'illa".

Presa de possessió

En relació amb els acords sobre la presa de possessió de Prohens com a presidenta, Perelló ha assegurat que els batles "hi tenen dipositada una total confiança i que esperen que siguin com més aviat millor". Sobre els acords municipals que han fet que a determinats ajuntaments el PP governi gràcies el suport de Vox, el responsable del Comitè de Batles i Batlesses ha dit "que es tracta de decisions de cadascuna de les juntes locals del PP, aixi com també ho és el repartiment de cadascuna de les àrees dels governs municipals".

A la trobada de batles i batlesses, just hi han faltat els batles de Vila, Sóller i Sineu, per diferents motius. A la trobada també hi han assistit sis regidors populars més, que han estat clau en la governabilitat a altres ajuntaments gràcies a acords polítics.

stats