Parlament
Política Parlament 16/04/2024

Ribas s'acomiada com a portaveu de Vox: "Ha estat un honor dirigir les negociacions amb el PP"

Prohens agraeix als tres díscols la tasca malgrat les "dures i complexes" negociacions

2 min
El grup parlamentari de Vox, aquest matí al ple del Parlament

PalmaLa diputada Idoia Ribas ha fet servir aquest dimarts la seva intervenció en el ple per acomiadar-se com a portaveu del grup parlamentari de Vox. Un pas al costat sobrevingut després que el passat divendres impulsàs, juntament amb els diputats Sergio Rodríguez i Agustín Buades, una associació sense haver-ne informat l'executiva estatal del partit. La decisió va ser la cirereta d'una legislatura marcada per les tensions internes a Vox, i que s'ha saldat amb la renúncia d'aquests tres diputats del seus càrrecs interns, malgrat que es mantenen com a diputats i el grup parlamentari no es trenca. "Ha estat un honor haver tingut el privilegi de contribuir a la millora de la vida dels ciutadans, com a portaveu d'aquest grup, dirigint les negociacions amb el PP, i continuaré treballant pel bé d'aquesta comunitat en les responsabilitats concretes que tenc assignades com a diputada", ha assegurat Ribas, que ha rebut un aplaudiment de la bancada de Vox i la del PP.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha respost a la intervenció agraint "la feina i la de [Sergio] Rodríguez (fins ara portaveu adjunt) com a portaveus, amb negociacions dures i complexes des de les lògiques diferències entre els dos partits, però sempre respectant els acords d'investidura". La relació entre el Govern i el grup parlamentari que fins ara capitanejaven Ribas i Rodríguez no ha estat sempre fluida. Els diputats de Vox, de vegades tensant la corda més enllà de les instruccions de Madrid, varen estar a punt de tombar els primers pressupostos del Govern, que es va veure obligat a acceptar totes les esmenes dels seus socis per poder-los tirar endavant.

De fet, Ribas ha fet balanç de les mesures adoptades gràcies a l'acord d'investidura signat entre el PP i Vox, posant en valor que s'ha complert més del 40% del document. La nova portaveu del grup parlamentari, Manuela Cañadas, ja ha intervingut com a tal en la sessió de control al Parlament, com també ho ha fet la nova portaveu adjunta, María José Verdú. Tot i la reconciliació del grup que han reivindicat els seus portaveus, l'exdiputat de Vox (avui no adscrit) Xisco Cardona ha rebutjat aquest matí l'oferiment de reincorporar-se al grup. "No he vingut a muntar aldarulls, he vingut a ser seriós", ha assenyalat en declaracions als mitjans abans del ple del Parlament d'aquest dimarts.

stats