Parlament
Política Parlament 05/12/2023

Prohens acusa l'oposició d'"allargar de manera forçada" les crítiques per haver contractat un denunciat per agressió sexual

La presidenta considera que insistir en aquest tema demostra "desconnexió" envers els problemes de la ciutadania

A.M.
2 min
Marga Prohens aquest migdia al Parlament

PalmaL'oposició ha mantingut aquest dimarts la pressió damunt el Govern pel cas del nomenament de l'exgerent de l'Ibetec, Juan Antonio Serra, processat per un cas d'agressió sexual. Encara que va ser destituït quan es va obrir judici oral contra ell, l'esquerra denuncia que se'l contractàs sabent que hi havia una denúncia oberta. La sessió de control al ple del Parlament ha girat al votant d'aquest cas i la violència masclista. La reacció de la presidenta del Govern, Marga Prohens, però, ha estat d'acusar l'oposició d'"allargar de manera forçada" la polèmica. "Ni sanitat, ni serveis socials, ni educació, ni transport, ni turisme, ni dades de l'atur ni inflació, ni infraestructures", ha enumerat: "Estam veient el ple de la desesperació". Per a la cap de l'Executiu, la insistència de l'oposició mostra una "desconnexió total i absoluta" amb els problemes dels ciutadans.

Ho ha dit en resposta a una pregunta parlamentària de la diputada d'Unides Podem Cristina Gómez, a qui ha acusat de fer "seguidisme" del PSIB. "Li hauria de caure la cara de vergonya de venir aquí i parlar de dones", ha etzibat, en referència a la llei del 'sí és sí' del govern espanyol: "Són els responsables d'una llei que ha rebaixat les penes a 1.200 agressors sexuals i pederastes". La presidenta ha hagut de respondre per aquests fets tant al partit lila com al portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que ha tornat a demanar la destitució del vicepresident del Govern, Antoni Costa, que el va nomenar. Prohens ha retret al diputat ecosobiranista que el seu partit "faci servir les víctimes quan poden fer política electoralista". El PSIB i MÉS per Mallorca també han insistit en aquest tema a preguntes dels consellers.

Costa treu l'hemeroteca per defensar la seva actuació

El vicepresident ha bussejat, al seu torn, a l'hemeroteca per defensar-se de les crítiques per haver contractat l'exgerent de l'Ibetec i fer-ho, a més, sense informar la presidenta de l'existència de la denúncia. Així, ha parlat d'un cas d'assetjament sexual a una professora durant l'etapa de Martí March com a conseller d'Educació i del sumari del cas Puertos, de presumpta corrupció. "Jo no formo part de cap sumari judicial. Vostè, sí", ha etzibat durant la sessió de control al diputat socialista Marc Pons, després que aquest li digués que havia perdut "tota autoritat" per exercir com a conseller. Pons, per la seva banda, ha respost a Costa que "en cap moment" ha estat "investigat", i ha retret a Costa que hagi llançat aquesta acusació en el segon torn d'intervenció, deixant-lo sense ocasió per replicar.

stats