Parlament
Política Parlament 04/12/2023

El PP veu "difícil" quantificar una partida per a la segregació lingüística a les aules, com demana Vox

Sagreras considera que les properes setmanes seran "clau" per a la negociació amb l'extrema dreta

2 min
El portaveu del PP en el Parlament, Sebastià Sagreras.

PalmaEl portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras, ha considerat "difícil quantificar" una partida per aplicar la segregació a les aules per llengua. Vox ha presentat una esmena als pressupostos en què exigeix que es destinin 20 milions d'euros a la implantació de la lliure elecció de llengua a les escoles. Però per als conservadors –que, de fet, no havien previst partida específica per aplicar el pla– "fa mal concretar quina necessitat tenim d'una partida de 20 milions quan encara no sabem quants centres s'adheriran al pla pilot". En aquest sentit, Sagreras ha advertit que les properes setmanes seran "clau" per acostar posicions amb l'extrema dreta: "Queden tres setmanes per tramitar el pressupost; durant aquestes setmanes s'anirà definint, si és que hi cau alguna quantitat".

En aquest sentit, el portaveu ha remarcat que ara com ara no pot concretar si el PP acceptarà o no aquesta esmena de Vox i en quins termes. Divendres passat va finalitzar el termini perquè els grups presentassin esmenes als comptes. Vox va remarcar que no en té prou amb el compromís verbal del Govern amb la lliure elecció de llengua a les aules, que va arrancar al conseller d'Educació, Antoni Vera, a canvi de donar llum verda al sostre de despesa. Una de les seves esmenes és que s'incrementi la partida destinada a educació en 20 milions d'euros per finançar aquest pla. Encara que el Govern argumenta que no pot pressupostar una xifra d'adscripcions al pla que desconeix, Vox calcula que entre el 25% i el 40% dels centres educatius se sumaran al pla pilot lingüístic. En el mateix sentit, la formació d'extrema dreta ha advertit el PP que farà "valer" els seus vots, imprescindibles perquè els conservadors puguin tirar endavant els pressupostos.

Entre les esmenes presentades per Vox també hi ha una petició perquè es destinin 150.000 euros a fer auditories als organismes públics de les Illes i que se suprimeixin les subvencions a sindicats, patronals i partits polítics, malgrat que la mateixa formació no ha renunciat mai a les que li pertoquen.

stats