Parlament
Política Parlament 21/02/2024

De la mà estesa del PP al rebuig de Podem: les reaccions al retorn d'Unió Mallorquina

El partit va iniciar el procés de refundació dimarts passat

ARA Balears
2 min
Sebastià Sagreras aquest migdia al Parlament

PalmaUnió Mallorquina (UM) va iniciar dimarts, amb el nomenament d'una gestora, el seu projecte de refundació. Després que El Pi perdés la representació parlamentària a les darreres eleccions, la formació aspira a recuperar l'espai de dreta regionalista. El portaveu del grup parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, ha reaccionat a la notícia estenent la mà al diàleg al partit, i ha admès que els populars hi comparteixen "proximitat ideològica" i "estima personal". Tot i això, el popular ha advertit que des del seu partit treballen perquè "els votants de partits que no varen obtenir representació, com El Pi, no se sentin orfes de polítiques".

Pel que fa al soci del Govern, Vox, la portaveu del grup parlamentari ha assegurat que la refundació d'UM no li sembla "bona", malgrat respectar "totes les opcions polítiques". "És una formació contrària a la meva ideologia", ha remarcat: "Respecte que els ciutadans es reuneixin, organitzin associacions o partits, les urnes seran les que decideixin fins on arriba cadascú".

Podem parla de "droga dura"

Des del PSIB, el portaveu parlamentari Iago Negueruela ha considerat que la refundació d'aquest partit no és "nova", sinó que ja hi ha hagut una "història constant de moltes refundacions", ha remarcat. Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha aplaudit el retorn del partit: "A aquest país li aniria bé tenir una dreta regionalista amb capacitat d'incidència en el marc polític". Tot i això, ha puntualitzat que, al seu entendre, UM hauria de "reflexionar" i modificar les sigles del partit.

Per la seva banda, la representant d'Unides Podem, Cristina Gómez, ha criticat UM sense embuts: "És parlar de droga dura, pensar en corrupció i en clientelisme". En el mateix sentit, ha rebutjat que es mantingui la marca: "L'estètica del nom no em sembla la millor, però respect absolutament qualsevol iniciativa política". Al marge del nom, ha defensat que "el pluralisme és l'exercici més bàsic en democràcia. Benvinguda sigui qualsevol iniciativa de refundació", encara que al seu entendre l'espai d'UM "ja s'està ocupat per altres partits".

stats