30/01/2021

Reina i Amath guanyen el partit

2 min

Coses del futbol. Quan tothom donava per bo l’empat, el Mallorca ha acabat guanyant en el temps límit gràcies a la caparrudesa de Dani Rodríguez, que ha fet una gran jugada perquè Amath marcàs el gol. A més, les aturades espectaculars de Manolo Reina han estat essencials per evitar la derrota. La consigna de Luis García Plaza ha estat ben clara: vigilar de prop tres jugadors, Stuani, Sylla i, sobretot, Samu Saiz, cervell d’aquest Girona, que s’ha presentat a Son Moix amb la idea clara de puntuar. La presència d’Stuani i Sylla i les arribades de Monchu han creat desconcert i nerviosisme a la defensa mallorquina.

La ventada no és excusa, però és evident que no ha ajudat a tenir un control net del joc. Cada vegada que la pilota volava d’un costat a l’altre, era una incògnita encertar qui podria baixar-la amb garanties de crear un poc de futbol. Hem vist jugades a la frontal de les àrees que han tingut una transcendència insignificant, sobretot a la primera part. El Mallorca ha dominat, però no ha tingut el punt d’astúcia per fer cap gol. El Girona, per part seva, tampoc no ha fet cap mèrit, tot el contrari del que hem vist a la segona.

Samu Saiz ha començat a entrar en joc i han desaparegut els homes clau dels mallorquinistes. Ni Salva Sevilla ni Ruiz de Galarreta s’han imposat al centre del camp i poques coses han pogut fer Prats o Amath. Si a la primera part ens hem cansat de veure les aparicions de Brian Olivan i la majoria de vegades sense gens de perill, a la segona s’han fet fonedisses A partir d’aquí, ha tornat a aparèixer la contundència de dos homes imprescindibles de l’esquema defensiu del Mallorca. Martin Valjent i Antonio Raillo han estat impecables davant el perill que podien crear els dos puntes del Girona. Tant Stuani com Sylla han passat pràcticament inadvertits i en cap moment no han pogut fer forat a la concentració i gran col·locació de Reina. El partit, com era previsible, s’encaminava a un empat o, fins i tot, a una victòria catalana, però aquest esport és qüestió de detalls, de ganes i de passió. Tot això és el que hi ha posat Dani Rodríguez, que, sense fer un gran partit, ha superat tot quant contrari li barrava el pas. El gallec ha deixat una pilota als peus d’Amath, que ha sabut resoldre amb classe i molta serenor. Ha estat un gol clau, que val tres punts molt valuosos i que reivindica l’equip jugant a Son Moix, després que hagués perdut dos partits seguits. 

Ara qui té feina pendent és l’Espanyol, que haurà de guanyar el Rayo si vol continuar acompanyant el Mallorca al capdamunt de la classificació.   

stats