17/04/2021

El Mallorca no fa ni pessigolles

2 min

Les mans al cap, lamentacions, els jugadors agenollats i, finalment, derrota a Castelló. Domini intens, possessió de la pilota i punteria nul·la. Aquest seria l’esquema del partit que el Mallorca ha perdut de manera merescuda davant un equip que s’ha sabut defensar correctament, amb ordre i sense cometre cap falta d’aquelles que els entrenadors sempre temen.

El de Castàlia ha estat un d’aquells partits que hem vist fer moltes vegades a l’equip mallorquinista. Ben concentrat, marcar un gol i defensar l’avantatge sense donar cap opció al rival; fins i tot, de vegades, jugar bé. El problema és que el Mallorca ha perdut l’encant, la finesa que exhibia quan jugava fora camp. Moltes rematades a porta, però molt poques de ben dirigides entre els tres pals. I aquestes poquíssimes han estat controlades pel porter, Óscar. De fet, només podem rescatar una clara oportunitat d’Álvaro Giménez, que ha estat enviada a córner i que possiblement hagi estat l’única per empatar el partit. El Castelló s’ha limitat a fer el que li convenia més per mirar de continuar sobrevivint a la Segona Divisió.

El Mallorca no pot excusar-se amb les baixes de Prats, Amath i Sánchez, però és ben ver que els substituts ens els han fet enyorar. L’equip de García Plaza ha sortit al camp sabent que era superior, cosa que, en futbol, de vegades té un preu prou elevat, perquè en aquesta categoria la superioritat s’ha de demostrar amb un futbol ràpid i contundent. Això és el que no ha fet el Mallorca i, a la primera errada defensiva, li han marcat un gol que significa perdre tres punts importants, no decisius, però sí claus per mantenir la il·lusió de refermar la segona plaça de la classificació.

Durant tota la setmana, el món futboler ha parlat dels números que queden al Mallorca per ascendir i donava per segurs els tres d’aquesta jornada a Castelló. La realitat i la cruesa del futbol posen tothom al seu lloc, i el Mallorca ha perdut un partit que en cap moment no s’ha merescut ni empatar. De fet, no ha estat capaç de remuntar cap resultat en tota la temporada. Aquesta és la realitat i no una altra. Ara haurà d’estar pendent del que passi a Almeria, on tothom anirà a favor de l’Espanyol. Qualsevol elucubració, però, no va enlloc: el Mallorca ha desatès les seves funcions i ha perdut a Castelló. Aquests punts els haurà de recuperar el dilluns 26 a Sabadell i davant un equip que també s'hi juga la permanència.

stats