23/09/2022

Institut Escola Carles Capdevila

1 min

Tothom troba que el fet que l’institut escola de Balenyà es digui Carles Capdevila cau pel seu propi pes. Perquè en Carles era el d’"Eduqueu les criatures" i perquè estimava els Hostalets amb l’afecte íntim que sentim per les arrels. O sigui que no hi ha servei públic més adient ni localització més escaient per homenatjar el seu record.

El nom del Carles ha arribat a la façana de l’institut de Balenyà perquè abans els seus articles van arribar a les parets de moltes oficines. Parlava amb el cor a la mà: “Criar quatre criatures és el que més m’ha ajudat a entendre el món dels adults”. Al Carles, agafis la seva carrera per on l’agafis, li interessava la vida, i, de fet, el càncer no va canviar la direcció de la seva mirada, sinó que, en tot cas, en va augmentar la intensitat i la urgència.

Els seus últims anys van ser els d’una estranya apoteosi: per un cantó regalava a raig el seu talent genial, més alliberat i més inapel·lable que mai; per un altre rebia l’estima personal de moltíssima gent que no el coneixia personalment, i tot plegat fluïa centrifugat i pressuritzat pel dolor físic i anímic del que va acabar sent un compte enrere amb desenllaç fatal, dolgut pel viatge al poder, on va veure “estructures per impedir que passin coses, on s’imposen reunions estèrils per posposar decisions”.

Quin revolt més agradable de la vida, aquest que agafa a partir d’ara. Milers d’alumnes podran dir: “Jo vaig anar al Carles Capdevila”

stats