OPINIÓ
Opinió 07/03/2020

De futbol, poc; de punts, molts

2 min

PeriodistaSí, realment són molts, tres punts, en aquests instants de la temporada. Sobretot si els aconsegueix un equip que, fins avui, només n’havia sumat dos jugant fora camp. Aquest ha estat el resultat del Mallorca a Ipurua, un camp on han perdut equips il·lustres i que no passaran gens de pena per mantenir la categoria.

El grup de Vicente Moreno, amb un plantejament nou, tres centrals i una mentalització notable, ha sumat tres punts imprescindibles per no deixar de creure en la permanència. La victòria era d’aquelles que duen l’etiqueta del 'sí o sí' i al final l’han aconseguida trencant la majoria de pronòstics. Per altra banda, una victòria cercada, inqüestionable i merescuda davant l’equip de Mendilíbar, que pràcticament no ha tingut opcions. L’Eibar, que tampoc no va sobrat de recursos tècnics, també ho passarà malament per continuar a la Primera Divisió.

Aquest dissabte, el Mallorca ha sabut reaccionar a l’absència de Salva Sevilla, que estava sancionat. Ha jugat amb tres centrals, que han fet un gran partit, i ha tengut en Dani Rodríguez, Cucho i sobretot Take Kubo els millors homes en atac. L’aportació del jove japonès és imprescindible en el joc creatiu del Mallorca. Ha provocat la falta prèvia al gol de Dani Rodríguez i ha marcat el zero a dos. Actuacions clau, la d’aquests jugadors, com les de Sedlar, Valjent i Raillo, acompanyats per Baba. El partit, en general, ha estat enfora de les excel·lències tècniques d’altres equips, però tots els jugadors han exhibit un gran compromís i han volgut reivindicar-se davant la delicada situació que presenta la classificació, que, a pesar de la victòria, no els treu de la zona de descens. Per tant, i com ja hem dit, els tres punts eren clau per continuar essent optimistes i, sobretot, per afrontar el futur més imminent.

Dissabte que ve a Son Moix vindrà un equip que es vesteix amb els mateixos colors que l’Eibar. Un jugador del Barça, i no cal que sigui el millor, possiblement cobra més que tota la plantilla mallorquinista. Ens visitarà el millor jugador de la història, amb sis botes i sis pilotes d’or. Leo Messi i deu més s’enfrontaran al modest Mallorca amb l’estadi a vessar. Són tres punts més en joc, i s’han de disputar.

stats