05/06/2022

Espanya ens roba i ens deixem robar

3 min

Aquest article, estimat lector, l’has llegit exactament 3.567.890 vegades. En vols una més? ¿Vols ser tu el que el llegeixi 3.567.891 cops? Tu mateix. Jo només puc enviar-te un petonet formiga de rebost incandescent de regal sense costos a destinació. Sí? Agafa’t fort. Al que tinguis més a l’abast de la mà. No m’hi poso. Qualsevol cosa material, carnal, animal, mineral o sideral val. ¿Preparats per a la injecció translunar? Per a la propulsió vòmit?

Aterrem al planeta Rotonda. Com que podem viatjar en el temps com si fos un rock’n’roll galàctic morrejant-se amb una sardana humus desembarquem al 1888 DPBF (Després de la Pell de Brau-Frau). Aquí observem terrícoles pobres, miserables, escanyats, vestits de dol empegat a la terra. Cada homínid català paga a Espanya 4,78 pessetes d’impostos; en canvi, qualsevol ésser del planeta Espanya només en paga 2,08. Propulsió. Llançament.

Baixem al planeta 1914 DPBF. En aquesta terra llefiscosa, pantanosa, l’estat espanyol recapta a Catalunya 250 milions de pessetes i... només n’inverteix 19,1. Espera, astronauta finolis, no vomitis encara. Pastilla i amunt, amunt... I avall, avall. Aturem el traste al 1927. Els raigs X extraterrestres de l’estat espanyol xuclen 347 pessetes de tributs anyals a cada català. La resta només en paguen 93. Rau-rau? Un segon sideral. Tanca la boca i menja, que ens enlairem de nou.

Hola, astre republicà fraterno-letal de 1932 DPBF. Aquí Catalunya aporta un 20% estratosfèric dels ingressos de l’Estat. Uns 307,7 milions de pessetes. L’Estat només en torna 82. Un català paga 123 pessetes i la resta només 60. I aquí comencem a tenir dades a nivell de galàxia mundial. El 1936 es calcula que una Catalunya independent seria el cinquè país en renda per càpita: 2.211 dòlars per habitant i... Espanya, 1.289 dòlars. Uag, uag... Una bossa als morros i endrapa i puja a la nau vomitiva.

Viatgem per una carretera de forats negres. Redundància, repetició, metralladora: sempre és així. Però fem veure que no. Quitrà a la boca per dinar cada dia i per sopar i per esmorzar. El 1964 DPBF de caputxa franquista, que et fa veure les estrelles a hòsties, de Catalunya en surt el 25% de la recaptació de l’Estat i pagat tot només rep un 45%. Dèficit nutritiu de pollastre liofilitzat sideral. Rumb cap a 1967 DPBF: 15.000 milions de dèficit fiscal. Uag, uag... Propulsió! Més injecció! Més drogoaddicció!

Planeta 1989 DPBF. Aquí el dèficit fiscal és troposfera: 110.000 pessetes per català. Per cada 100 pessetes que es paguen a l’Estat se’n retornen 70, i els espanyols per cada 100 de pagades... 115! Que rima amb el planeta 2015 DPBF: el dèficit fiscal està per sobre dels 16.000 milions d’euros cada any i ja no tenim més capes... Sí, esclar que n’hi ha! Perquè qui dia passa any empeny i val més un extremeny, madrileny, malagueny... que un de Balsareny o del Montseny. Xeringa i a volar!

Planeta 2021 DPBF: l’Estat inverteix a Catalunya un 35% i a Madrid un 184%. Catalunya està a la cua de totes les comunitats amfetamíniques de la Pell de Brau-Frau i del salfumant per a tots. Uag, uag... Caiem, caiem des de la vomitosfera i retornem a l’epicentre de la Terra. Som el joc del parxís ionqui jugant a un Alcatraz presoner. No tenim sortida. Retornem, retornem... al mateix planeta.

Planeta 2022 DPBF. Ens trobem parlant del mateix de sempre: diners, inversions, dèficits, infraestructures, confitures, plexiglàs, PVC, uralita... Som una rotonda. Un rotondisme. Faig un viatge espacial amb el meu coet a reacció vòmit. El primer cop que vaig escriure-descriure el rotondisme català-espanyol és en un article de 2009. N’he escrit desenes. No necessitem inversions, diners, infraestructures... Necessitem lobotomies. Actualitzacions de software, reformatejar els caps. Necessitem invertir en memòria, orgull, autoestima, acció. Necessitem persones que no vulguin ser pobres, lamentables, tristes, pusil·lànimes, inferiors, esclaves... Necessitem matar la Pell de Brau-Frau i fer costelles, entrecots, mandonguilles, hamburgueses... Necessitem més carn que enciams. Més neurona cavall salvatge a reacció que bleda assolellada d’encefalograma pla. Necessitem sortir de la rotonda. Ens ho diuen quan viatgem per l’espai-temps els morts del passat i els vius del futur. Necessitem invertir en un cel i una terra de llibertat.

stats