Opinió 10/01/2014

Dos perfectes cavallers

2 min

L'home perfecte és aquell que no té dona, ni al·lota, ni ex, ni mare, ni fills, ni germans, ni amics. La meva musa Alícia Beltran afegeix: "Ni ideologies de cap mena; l'home perfecte només ha d'estimar les arts i a mi".

La meva musa Alícia creu que els millors són els mallorquins, i haurien de ser catalogats com a bé d'interès cultural. Per als mallorquins, la dona és un valor. I per això mateix, també és el seu taló d'Aquil·les. Si pensam en la famosa escombreta de WC valorada en 375 euros que tenia Jaume Matas, entendrem tot el que l'expresident era capaç de fer per Maite Areal, com aconseguir-li una feina i un palauet. "Matas és un gran gestor, però no dels fons públics, sinó de la seva pròpia imatge", li recriminà Pedro Horrach al primer judici a l'Audiència Provincial. Potser també era un bon gestor del seu matrimoni, sempre per davant dels ciutadans que governava.

Diu n'Alícia que el mallorquí és un senyor amb totes les dones, i tracta la seva com a una marquesa. Malgrat ser duc de Palma, Urdangarin no ha sabut protegir l'honor de la infanta. El fiscal més temut pels corruptes va arribar fins a l'exjugador d'handbol, però després sorprengué a tothom en considerar que Cristina de Borbó no hauria de declarar, atès que segurament desconeixia què feia el seu marit. Horrach actuava com un autèntic cavaller mallorquí, capaç d'avantposar una sola dona a tota la societat, mentre la titllava públicament d'enganyada. Així, Horrach i el jutge José Castro es barallaren per una dona i la seva imputació.

Si fem cas del primer paràgraf, ni Horrach ni el jutge Castro són homes perfectes. Però això no lleva que mereixin ser catalogats com a bé d'interès cultural, donin el seu nom a la Rambla i els facin un monument batent-se en duel. Davant del rei.

stats