OPINIÓ

Dani Rodríguez i deu més

Després d’haver disputat tres jornades, amb una derrota i un empat, podem afirmar que a la tercera ha arribat el que qualsevol aficionat desitja: la victòria del seu equip. El Mallorca suma els tres primers punts de la temporada en un Son Moix encara buit, amb mal joc i amb més dubtes. L’entrenador Luis García Plaza continua cercant el seu onze ideal, fa debutar jugadors, en posa a l’equip inicial, però la base continua essent la mateixa: la que va aconseguir un bon empat (?) davant l’Espanyol, però sense rematar a porta, i la que ha guanyat el Sabadell amb més pena que glòria i jugant, l’equip català, en inferioritat numèrica.

Totes les victòries són iguals: acaben concedint els tres punts a l’equip vencedor, però n’hi ha que deixen mala boca. Sense qüestionar el valor dels punts aconseguits, sí que podríem discutir la manera com ho ha fet. Si fa una setmana destacàvem la bona feina sobretot en defensa, hem de tornar a insistir que, en atac, el Mallorca és un equip sense idees, sense imaginació i sobretot sense rematada final. La primera part només ha servit per cobrir l’expedient i la segona no s’hi ha fet gaire enfora. Cap dels dos equips no ha estat capaç de rematar entre els tres pals, i el Mallorca ho ha fet ben entrada la segona, quan ha millorat un poc, perquè el Sabadell ha abandonat el centre del camp. És molt difícil rescatar res de positiu del joc mallorquinista. Es nota que el cos tècnic treballa les accions a pilota aturada: ben estudiades, ben planificades, però terriblement mal executades pels protagonistes. Per tant, cap opció de gol, ni tan sols el més mínim perill, en córners o faltes, tudades de mala manera. El partit s’ha decidit al darrer quart d’hora, quan un jugador cedit pel Mallorca, Pierre, ha estat expulsat.

El Sabadell s’ha fet por, el Mallorca ha introduït canvis (molt tard, per cert) i l’infatigable Dani Rodríguez, en una rematada excel·lent i que quasi li ha costat el turmell, aconsegueix desfer el zero a zero. A partir del gol, incomprensiblement el Mallorca fa anques enrere, cedeix terreny al Sabadell, regala pilotes al contrari, i dona aire a un equip que acaba amb deu i que en qualsevol jugada o rebot hauria pogut empatar. Deu minuts de despropòsits amb un Mallorca que és incapaç de mantenir la calma i sobretot la pilota. Molt bé, la victòria, però ha de ser un avís important amb vista al compromís de dissabte que ve contra el Tenerife, també a Son Moix. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF