Misc 31/03/2015

El Govern avança que el memorial de l'accident aeri als Alps incorporarà el català

"Això es corregirà", assegura Homs, després que la vicepresidenta Ortega ja ho hagi fet notar a Seyne-les-Alpes

Roger Mateos
1 min
Petició a través de Change.org perquè el memorial en record a les víctimes de l'accident aeri als Alps també inclogui el català

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha donat per fet aquest dimarts que el memorial de l'accident aeri als Alps acabarà incorporant el català. De moment, el monòlit en record a les víctimes conté un escrit en anglès, alemany, francès i castellà, però no en català, un fet que ha motivat ja una campanya reivindicativa. Homs ha dit que entén les queixes per l'absència del català i, de fet, ha explicat que la mateixa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ja ho va fer notar sobre el terreny, en el mateix municipi de Seyne-les-Alpes, pròxim al lloc de la catàstrofe.

Homs ha avançat que s'està en vies de resoldre-ho: "Això es corregirà, per la informació que tenim". Ha assenyalat que "va ser una iniciativa que va promoure l'alcalde de Seyne-les-Alpes, amb l'ànim més positiu", però sense tenir en compte que una part de les víctimes eren catalanes i que el català és llengua oficial.

Segons el portaveu, ara "la primera prioritat" és "acompanyar i assistir els familiars de les víctimes, particularment els qui es desplacin als Alps". La Generalitat ha establert a aquest efecte una representació permanent a Marsella i manté assistència a Seyne-les-Alpes, a més d'oferir un servei d'assessorament a les víctimes en aspectes jurídics i tributaris.

stats