Misc 01/07/2014

Martin Schulz, escollit de nou president del Parlament Europeu

Els eurodiputats celebren la primera sessió després de les eleccions

Laia Forès
1 min
Martin Schulz, reelegit president del Parlament Europeu / REUTERS

Estrasburg (França)La nova legislatura del Parlament Europeu ha arrencat aquest dimarts amb una sessió plenària per escollir president de la institució. El socialdemòcrata Martin Schulz ha estat l'escollit gràcies a un acord entre els dos grups majoritaris, el Partit Popular Europeu i el Grup Socialista.

Schulz, que ja va ocupar la presidència de l'Eurocambra en la segona part de l'anterior legislatura, és el primer eurodiputat que repeteix en el càrrec i serà president durant els primers dos anys i mig. Un membre dels Populars, encara per determinar, ocuparà la presidència del Parlament Europeu durant la resta de la legislatura.

El nou curs comença amb canvis a l'hemicicle. Per primera vegada, un grup euroescèptic moderat és el tercer més nombrós del Parlament Europeu, i relega els liberals a la quarta posició. Es tracta dels conservadors i reformistes, grup liderat pels 'tories' britànics. En aquesta legislatura també han entrat nous grups d'extrema dreta i euròfobs, com el partit neonazi alemany.

stats