Misc 31/05/2013

El govern del Salvador proposa un part induït a la noia malalta afectada d'un embaràs d'alt risc

Anteriorment, el Tribunal Suprem salvadoreny va prohibir a la mare avortar, malgrat que l'embaràs posi en risc la seva vida

Efe
1 min

San SalvadorLa noia salvadorenya, de 24 anys, afectada d'un embaràs d'alt risc a causa de les malalties que pateix tant ella −malalta de lupus i una afecció renal− com el nadó −té una greu malformació−, finalment podrà salvar la vida gràcies a la proposició del govern de provocar-li un part induït. La ministra de Salut del Salvador, Maria Isabel Rodríguez, ha anunciat que els metges estan preparats per practicar-li el part, tot i que ha aclarit que no és "un avortament". Anteriorment, tot i les peticions de la mare d'avortar i el suport de la població salvadorenya, el Tribunal Suprem li va prohibir interrompre l'embaràs, encara que aquest posés en risc la seva vida.

"És ben clar que en aquest moment de l'embaràs la intervenció ja no serà un avortament, perquè Beatriz −nom fictici assignat a la mare− ja ha superat les 20 setmanes de gestació", va declarar la ministra durant una multitudinària roda de premsa davant de periodistes.

Rodríguez indica que la decisió de sotmetre's a un part induït és "personal" i pròpia de la mare, però matisa que el que preval són "els motius mèdics" i, per tant, té el suport de les autoritats. "L'equip mèdic de l'Hospital Nacional de Maternitat −on està ingressada Beatriz− està preparat per provocar-li el part", afegeix la titular de Salut.

stats