Misc 10/02/2016

"Rita, Adif, la infanta i Sanders". L'editorial transcrit d'Antoni Bassas

2 min

Hi ha frases que valen, elles soletes, el preu de tot un diari. Avui, l’Empar Moliner ha fet diana amb aquesta: “Ens preguntàvem per a què serveix el Senat. Avui sabem per a què serveix. Serveix perquè Rita Barberá no vagi a la presó”. Efectivament, el PP ha posat Rita Barberá a la diputació permanent del Senat. La diputació permanent és un Senat en petit que es reuneix quan el gran està de vacances o està dissolt perquè s’han de fer noves eleccions. Això vol dir que si ara hi hagués noves eleccions a Espanya, Rita Barberá no perdria mai la seva condició de senadora, per tant, d’aforada, i per tant, caldria un procediment més llarg per jutjar-la. Ara sabem per a què serveix el Senat, sí.

També sabem per a què serveix Adif: després de l’incendi d’ahir, els responsables del mal servei de Rodalies a Catalunya van donar la culpa als Mossos per no vigilar l’estació abandonada. Ara sabem per a què serveix Adif, sí. A Barcelona, per ser sinònim de malson per a milers d’usuaris.

Ara s’ha confirmat, perquè va ser evident des del primer dia, que tota aquella indignació del govern espanyol i de la premsa afí de Madrid que proclamava “Je suis Charlie”, quan va tenir lloc l’atemptat de París contra la revista, és pura hipocresia. Es podia fer broma de Mahoma, esclar que sí, però uns titellaires han de ser jutjats per apologia del terrorisme. L’obra no era per a nens i el contingut era molt discutible, però si estàs amb ‘Charlie Hebdo’ no pots estar a favor de la presó per al coi de titellaires. Ara sabem per a què servien aquelles manifestacions de París. Eren manifestacions d’hipocresia.

Finalment, un veu entrar i sortir dels jutjats la infanta Cristina i es pregunta per a què serveix, a part de per fer justícia en el cas que s’ocupa. Ara fa dos anys, l’ estat espanyol va veure com trontollava el rei Joan Carles, i amb ell, la corona que duia al cap. L’abdicació era una necessitat i es va realitzar de manera quirúrgica, d’urgència, amb el suport de tots els poders. L’estabilitat i la unitat, per sobre de tot, no fos cas que darrere una corona que caigués, caigués l’Estat mateix. Ara el judici a la germana del rei sembla, també, una operació per deixar la Corona neta com una patena de possibles relliscades del passat.

Mentrestant, aquesta nit, als Estats Units, un candidat de les primàries, Bernie Sanders, ha dit que es tracta “de tornar el govern al poble”. A tot arreu estan igual.

stats