Premis Bafta
Misc 14/03/2022

'El poder del perro' de Jane Campion s'imposa als premis Bafta

Will Smith guanya el premi al millor actor per la seva interpretació del pare de les germanes Williams

ARA
2 min
Benedit Cumberbatch i Sophie Hunter als premis BAFTA

El poder del perro i la seva directora, la neozelandesa Jane Campion, van ser els grans triomfadors dels premis Bafta de l'Acadèmia Britànica de Cinema. La novena pel·lícula de Campion, un western sobre el desig i la masculinitat tòxica, es va endur el premi a millor pel·lícula i millor directora en una cerimònia un pèl deslluïda i sense la presència de grans estrelles. De fet, Campion no era a la cerimònia i van recollir el premi altres membres de l'equip: Benedict Cumberbatch, protagonista de la pel·lícula; Jonny Greenwood, guitarrista de Radiohead i compositor de la banda sonora; Kodi Smit-Mcphee, nominat a millor actor de repartiment, i la productora Tanya Seghatchian, que va dedicar unes paraules a Campion: "Portes 30 anys explicant històries. Històries de dones que busquen trobar les seves veus, històries d'inadaptats, de persones que no han estat representades. Moltes gràcies per la teva feina", va dir Seghatchian.

Madres paralelas de Pedro Almodóvar va marxar amb les mans buides, perquè el Bafta al millor film de parla no anglesa va ser per a Drive my car de Ryusuke Hamaguchi, que també va ser premiat al Festival de Canes. Will Smith es va emportar el premi a millor actor per la seva interpretació de Richard Williams, pare de les tenistes Venus i Serena Williams, a El método Williams.

Dune va arrasar en els premis tècnics. El film de Denis Villeneuve va guanyar els premis de millor fotografia, millor disseny, millor producció, millor banda sonora i millors efectes especials. Com a millor actriu es va imposar Joanna Scanlan, la protagonista de Después del amor. Un dels moments més emotius de la gala va ser quan es va anunciar el premi al millor curt: Black cop, que narra la història d'un policia negre i homosexual que va ser víctima d'abusos durant anys dins del cos policial: "Vaig viure durant molt de temps pensant que no tenia dret a ser allà. Continuo sense aquest dret", va dir visiblement emocionat, Gamal 'G' Turawa, el policia que va patir els abusos. 

El premi al millor actor secundari va ser per a Troy Kotsur, protagonista de COD. És el primer actor sord que s'emporta aquest guardó: "Si volen que el pròxim James Bond sigui sord, també puc ser-ho", va dir amb ironia. Belfast es va haver de conformar amb el premi al millor film britànic. "El cinema a la gran pantalla continua viu. Gràcies per donar-hi suport", va dir el director del film, Kenneth Branagh. Encanto, la pel·lícula de Disney, es va imposar com a millor pel·lícula d'animació.

stats