Misc 28/11/2015

Activistes bloquegen el tren de la delegació alemanya a la cimera de París

Efe
1 min
Diversos activistes s'enfilen a un dels vagons que transporten la delegació alemanya a la Cimera del Clima de París. AFP

BerlinDiversos activistes han bloquejat avui a Frankfurt, a l'oest d'Alemanya, el tren especial que portava la delegació del país que ha de participar a partir d'aquest dilluns en la cimera del canvi climàtic de París.

Segons han informat a través de les xarxes socials diverses organitzacions i dels periodistes que viatjaven al comboi, dos activistes s'han encadenat a les vies a l'estació de Frankfurt, on s'havia previst una parada, després d'haver sortit a primera hora de Berlín.

Uns tres activistes més, d'altra banda, s'han enfilat al sostre d'un dels vagons i han desplegat una pancarta amb el lema "Protegir el clima, en lloc d'espectacles substituts", abans que policies i bombers els obliguessin a baixar.

Està previst que la missió alemanya arribi durant aquest dissabte a la tarda a París i que dilluns s'hi sumi la cancellera, Angela Merkel, que assistirà amb 150 caps d'estat i de govern més a la jornada inaugural de la cimera.

stats