Meteorologia
Societat Meteorologia 18/08/2022

Cauen més de deu mil llamps a les Balears, la majoria a la mar

Menorca ha estat l'illa més perjudicada

1 min
Mapa dels llamps que han caigut aquest vespre.

PalmaEn el moment en què aquesta matinada s'ha activat l'alerta taronja, la tempesta, el vent i els llamps han començat a caure amb força, sobretot en el nord de Mallorca i a Menorca. Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), durant el vespre han caigut més de deu mil llamps a les Illes, la majoria a la mar.

A la serra d'Alfàbia s'han registrat ratxes superiors als 100 quilòmetres per hora. A Capdepera han arribat als 90 quilòmetres per hora i el Port de Pollença i Pollença han superat els 70 quilòmetres per hora. A Menorca, al Mercadal, la ratxa més forta ha estat de 87 quilòmetres per hora. En concret, aquestes ratxes s'han registrat entre les 3 i les 4 h. Eivissa i Formentera han estat les illes menys afectades, però el vent també ha arribat als 70 quilòmetres per hora.

Respecte de la pluja, a Mallorca els llocs que han acumulat més aigua han estat Escorca, amb 32 litres, i Pollença i el Port de Pollença amb 24 i 24 litres respectivament. A Menorca, Ciutadella ha estat on s'ha acumulat més aigua de tot l'Arxipèlag, amb 49 litres, 36,4 dels quals s'han registrat en una hora.

Cal recordar que les Balears van activar aquest dimecres el pla especial davant el risc d'inundacions (Inunbal) en fase de preemergències per afrontar els possibles episodis de fortes precipitacions. La Direcció General d'Emergències i Interior (DGEI) va reunir el grup de suport tècnic d'inundacions –presidit per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el director general, Jaume Barceló– per activar el pla, que es mantindrà en aquest estat fins al 30 de novembre.

stats