Neu
Societat Meteorologia 18/01/2023

Cau al puig Major la primera nevada de l'hivern

L'Aemet preveu que la cota de neu davalli fins als 700 metres aquest dijous

1 min
Els primers flocs de neu han caigut als 1.400 metres.

PalmaEls primers flocs de neu de l'hivern han caigut durant la matinada d'aquest dimecres al cim del puig Major, on les temperatures han davallat fins als 3,5 graus centígrads (ºC) per davall zero. El meteoròlog solleric Alberto Darder que ha anunciat la nevada per les seves xarxes socials, ha explicat que "això només es l'inici del que s'espera per a aquest cap de setmana", referint-se que la cota de neu a la serra de Tramuntana podria davallar a partir de dissabte fins als 300 metres.

També les ratxes de vent han estat prou fortes i han arribat als 85 quilòmetres per hora al puig Major, segons ha informat Darder. Precisament l'Aemet té activada l'alerta groga a totes les illes pel fort vent, que pot anar acompanyat de calabruix i un descens notable de les temperatures.

En concret, es preveu que avui i demà siguin dies ennigulats amb precipitacions ocasionals i disperses, alhora que no es descarta tempesta i calabruix. La cota de neu se situarà en els 700 metres, alhora que les temperatures entraran en un descens notable, aconseguint-se les mínimes al final del dia.

stats