Meteorologia
Societat Meteorologia 18/01/2023

Avís groc per vent fort a les Illes

L'Aemet ha advertit de precipitacions ocasionals que poden anar acompanyades de calabruix i un descens notable de les temperatures

ARA Balears
1 min
Alerta pel fort vent a Menorca i Mallorca

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia de les Balears (Aemet) ha advertit que aquest dimecres les Illes es troben en avís groc a causa dels forts vents i precipitacions ocasionals, que poden anar acompanyades de calabruix petit i tempesta, així com un descens notable de les temperatures, ja que es preveu que les màximes siguin d'entre 10 i 14 ºC.

Així ho ha comunicat la institució en una piulada al seu compte de Twitter, on també assenyalava que els fenòmens afectaran sobretot Menorca, durant el capvespre. Pel que fa a Mallorca, es preveu vent del nord-oest amb intervals forts i ratxes que podrien superar els 70 km/h.

Per la seva banda, l'Ibanat ha indicat en una piulada que, per meteorologia extrema, se suspenen les autoritzacions d'ús del foc a l'Arxipèlag durant aquest dimecres.

Més de 200 incidències a causa del fort vent

El Servei d'Emergències 112 de les Balears ha atès fins a les 9 h d'aquest dimecres un total de 219 incidències provocades a causa del fort vent, més de la meitat, despreniments de tendals o altres elements.

Segons la informació difosa a Twitter i recollida per Europa Press, Mallorca ha concentrat la majoria de les actuacions. Concretament, 126 a Palma i 29 a Manacor. Per la seva banda, a Eivissa se n'han atès nou, mentre que a Menorca tres, i a Formentera, un.

D'altra banda, al llarg del dia està previst que es mantinguin els avisos grocs actius a causa de ratxes màximes de vent, que podrien arribar als 70 km/h, i fenòmens costaners, amb ons d'entre tres i quatre metres.

stats