Whoopi Goldberg, suspesa com presentadora per un comentari sobre l'Holocaust

La cadena nord-americana ABC l'ha convidat a "reflexionar sobre l'impacte dels seus comentaris" i l'ha apartat de 'The view'

1 min
Whoopi Goldberg en una imatge compartida per ella mateixa a Instagram

BarcelonaEl canal televisiu nord-americà ABC ha suspès l'actriu Whoopi Goldberg com presentadora del seu programa The view durant dues setmanes per un comentari en què va negar que l'Holocaust tingués una motivació racial. En un comunicat, la presidenta d'ABC News, Kim Godwin, ha anunciat la suspensió amb caràcter immediat i de dues setmanes pels "comentaris erronis i nocius" de Goldberg. Dilluns, durant una conversa amb tertulians al seu programa, Goldberg va negar que l'Holocaust fos racista amb els jueus perquè considera que es va tractar de persones blanques matant altres persones blanques, tal com recull Efe.

"Siguem fidels a la veritat. L'Holocaust no va tenir a veure amb la raça. L'Holocaust representa la inhumanitat de l'home, però no té a veure amb la raça. Van ser blancs matant blancs", va dir Goldberg, de 66 anys, al programa. Aquell mateix dia a la tarda, l'actriu es va disculpar a Twitter i va indicar que l'Holocaust sí que va tenir una motivació racial perquè els nazis consideraven els jueus una raça diferent i inferior. La presidenta d'ABC News va reconèixer la disculpa de Goldberg, però va dir que li havia demanat que es prengués temps per aprendre a calibrar l'impacte dels missatges que dona a través de la pantalla. "Encara que Whoopi s'hagi disculpat, li he demanat que s'agafi un temps de reflexió sobre l'impacte dels seus comentaris –ha assegurat Godwin–. Tota l'organització informativa de l'ABC ha expressat la seva solidaritat amb els nostres col·legues, amics, famílies i comunitats de jueus", ha afegit per intentar apaivagar la polèmica.

stats