Televisió
Mèdia 09/03/2023

Tres exmembres del grup de pop cristià gironí Flos Mariae volen denunciar Cuatro per un reportatge

El programa 'Focus' es va estrenar amb un reportatge sobre el grup viral

3 min
Una foto de totes les integrants de Flos Mariae

BarcelonaTres exintegrants del grup de pop cristià gironí Flos Mariae, les germanes Montse, Patricia i Flor Bellido Durán, volen emprendre accions legals contra Cuatro per l'emissió d'un reportatge sobre la seva família dins del programa Focus, estrenat aquesta setmana. Flos Mariae es va fer viral fa més d'una dècada –els seus vídeos apareixien sovint a l'APM?– i actualment està dissolt: les tres germanes que ara volen denunciar Cuatro van crear la seva pròpia agrupació, Mariah's Pop, mentre que la resta d'integrants –les germanes Alba, Victoria, María i Estel– van formar 4HBD. La família Bellido Durán està formada per 16 germans.

En un comunicat publicat a la seva pàgina web, les tres membres de Mariah's Pop asseguren que emprendran accions legals contra el programa per haver-les difamat i per haver mentit sobre les seves vides. El comunicat acaba amb el missatge: "Sempre endavant amb la fe. Amunt i cap al cel!"

El reportatge de Focus intentava explicar la història d'aquest curiós grup nascut a Girona i impulsat per la mare de la família, una dona molt creient. Flos Mariae es va formar el 2012 després que les germanes demanessin a la Verge Maria que la seva mare es recuperés del càncer que patia. Tot i que va morir tres anys després, el grup va continuar sis anys més publicant cançons catòliques a través del seu canal de YouTube, que acumulava milers de visualitzacions. Focus, que està produït per La Fábrica de la Tele, responsable de Sálvame, intentava indagar en la família i també en els motius que van portar el grup a separar-se. El cisma entre els 16 fills Bellido Durán es va produir arran de la publicació d'un vídeo de la més petita de la família en què retreia a les integrants del grup que fessin creure que eren una família modèlica i apuntava a maltractaments físics i psicològics, un tema que reprenia el programa.

Els reporters de Focus es van desplaçar fins a Castella-la Manxa, on van localitzar les tres germanes que formen Mariah's Pop. La presència dels periodistes va molestar les tres noies, que segons el relat del programa viuen recloses en un petit poble. Cap de les tres va voler atendre el programa. El programa també es feia ressò de les acusacions d'una part del clan, que suggeria que la família era una mena de secta i fins i tot expressava el temor que tot plegat acabés amb un suïcidi col·lectiu.

Aquesta no és la primera vegada que les germanes Bellido Durán tenen conflictes amb programes de televisió. El 2014, quan el grup es va fer viral, es van queixar de la paròdia que Andreu Buenafuente va fer d'elles al programa En el aire, de La Sexta. L'humorista els va respondre que si no volien que parlessin dels seus vídeos només els havien de despenjar de YouTube.

L'altre conflicte és més recent, de fa només sis mesos, i va començar quan els creadors Javier Calvo i Javier Ambrossi van anunciar la sèrie La Mesías (Movistar+), inspirada en Flos Mariae. "Ens reservem el dret a prendre accions legals en cas que mitjançant la sèrie La Mesías es cometi un delicte d'injúries contra el nostre dret a l'honor. No donem consentiment perquè se'ns vinculi amb aquesta sèrie, la productora no ens ha contactat ni sol·licitat permís per a res", asseguraven les tres integrants de Mariah's Pop. La sèrie, que encara està en fase de rodatge, s'està filmant a Catalunya.

stats