Mèdia 22/07/2021

'Ted Lasso', l'home a qui tothom estima

AppleTV+ estrena la segona temporada d'aquesta sèrie que ha seduït el públic i la crítica amb el seu missatge optimista

3 min
Una escena de la segona temporada de 'Ted Lasso'

¿Pot una sèrie sobre futbol emocionar espectadors que no tenen cap mena d'interès per aquest esport? Ted Lasso, la sèrie d'AppleTV+, ha demostrat que sí. La comèdia protagonitzada per Jason Sudeikis no semblava, a priori, una de les grans apostes de la plataforma, però s'ha acabat convertint en el vaixell insígnia del servei de streaming gràcies al boca-orella. En temps foscos i difícils, la barreja d'optimisme i defensa de la bondat de Ted Lasso ha esdevingut el millor remei per als espectadors assedegats de sèries felices. Amb l'empenta de la seva recent nominació als Emmy com a millor comèdia, Ted Lasso torna aquest divendres amb una segona temporada que promet ser un dels hits televisius de l'estiu.

Tràiler de la segona temporada de 'Ted Lasso'

Una de les virtuts de la sèrie és donar el protagonisme a un home que s'allunya dels estereotips més rancis. Ted Lasso és un entrenador de futbol americà que, sense tenir-ne ni idea, accepta fer-se càrrec d'un equip de futbol anglès. Tot els coneixements tècnics que li falten els intenta compensar amb positivisme i fent pinya, una actitud benintencionada i bondadosa que descol·loca la gent del seu voltant, més acostumada al cinisme com a manera de viure. Això sí, el sistema Lasso no té com a recompensa victòries immediates, perquè ja se sap que l'important és participar. En la segona temporada l'entrenador no ha perdut ni un bri del seu bon humor, però ara ja té guanyats tant els jugadors de l'equip com la presidenta de l'AFC Richmond de Londres, Rebecca Welton (Hannah Waddingham).

El personatge de Ted Lasso va néixer molts anys abans de que ho fes la sèrie d'AppleTV+. Jason Sudeikis ja l'interpretava l'any 2013 per a una sèrie d'anuncis per promocionar la cobertura que NBC Sports feia de la Premier League. Quatre anys més tard, amb l'ajuda de Bill Lawrence, productor televisiu i creador de la comèdia Scrubs, va començar a desenvolupar una sèrie inspirada en la figura d'aquest entrenador que no acaba d'encaixar en el que la gent espera d'un professional de l'esport. "L'essència de la sèrie és explorar el Ted com l'antítesi d'aquest còctel de masculinitat dolenta que és la suma d'arrogància i ignorància. La ignorància està bé quan va aparellada amb la curiositat, en oposició a l'arrogància", ha explicat Jason Sudeikis a The Hollywood Reporter.

Una temporada més emotiva

La nova entrega que arriba divendres promet als espectadors conèixer amb més profunditat l'entrenador –que en la primera temporada ja vam veure que no sempre està alegre– i els seus jugadors. "En aquesta temporada volem entrar dins dels personatges i veure que és el que els preocupa. Entrar a les seves coves interiors i fer-los enfrontar-se als seus dimonis, o almenys identificar-los", ha explicat Sudeikis al mateix mitjà.

Una de les novetats de la sèrie és l'aparició d'un nou personatge, la psicòloga esportiva Sharon Fieldstone (Sarah Niles), que arriba a l'equip per tractar els jugadors que pateixen ansietat o tenen alguna mena de trauma. A diferència de l'equip, la Sharon no es deixa enlluernar per l'actitud feliç del Ted. "En teoria ha vingut per ajudar els jugadors amb les seves preocupacions, que és una cosa de la qual se sol encarregar el Ted", explica Brendan Hunt, cocreador de la sèrie i intèrpret que dona vida al coach Beard, l'amic i ajudant de Lasso.

La comèdia d'AppleTV+ sembla tenir corda per estona. A finals de 2020, abans que comencés el rodatge de la segona temporada, el servei va anunciar que ja havia renovat la ficció per a una tercera temporada i enorgullir-se que la comèdia havia fet que s'incrementés en un 25% el nombre d'espectadors que accedeixen a la plataforma. La cirereta del pastís seria que Ted Lasso s'endugués alguna de les vint nominacions als Emmy d'aquest any. Per saber si la comèdia triomfa fora de la pantalla s'haurà d'esperar fins al 19 de setembre.

La fina línia que separa realitat i ficció

Ted Lasso ha suposat un esclat de popularitat per a Jason Sudeikis, que ho té difícil per separar-se de la imatge de bondat del seu personatge. En la presentació oficial de la segona temporada, Sudeikis va vestir una samarreta amb els noms dels jugadors de la selecció anglesa que van patir insults racistes per haver fallat els penals de la final de l'Eurocopa contra Itàlia. Sobre aquest gest, Sudeikis va explicar a The late show with Stephen Colbert que va voler aprofitar un acte glamurós per mostrar el seu suport als tres futbolistes negres, tenint en compte que la sèrie té lloc a Londres i que un dels seus missatges fonamentals és el rebuig al racisme i al bullying. "Era només una manera de personificar i humanitzar aquestes tres nois, que són molt joves i haurien de tenir l'oportunitat de guanyar, perdre i empatar com tothom", va dir Sudeikis. La imatge de l'actor amb la samarreta de suport es va fer viral i va provocar que molts fans de la sèrie es preguntessin on comença Lasso i on acaba Sudeikis.

stats