Mitjans
Mèdia 21/09/2023

Rupert Murdoch deixa la presidència de Fox

L'empresari ha designat el seu fill Lachlan com a succesor

2 min
Rupert Murdoch

L'empresari i multimilionari Rupert Murdoch, de 92 anys, ha anunciat avui que deixa la presidència de Fox i News Corp., un moviment que es farà oficial al novembre. A partir de llavors, Murdoch serà president emèrit, mentre que el seu fill Lachlan Murdoch es convertirà en el president de News Corp. i el CEO de Fox.

"Durant tota la meva vida professional he estat involucrat diàriament en notícies i idees, i això no canviarà", ha explicat Murdoch en un memoràndum que ha fet arribar als treballadors. "Però ha arribat el moment adequat per assumir rols diferents, tot sabent que tenim equips amb molt talent i un líder apassionat i amb principis com el Lachlan, que es convertirà en president de totes dues empreses", ha remarcat.

Després de fer-se pública la retirada del magnat, Lachlan Murdoch ha reconegut la feina del seu pare al capdavant de l'imperi mediàtic, que va començar a construir fa 70 anys quan només era propietari d'un petit diari local a Austràlia. "Li agraïm la seva visió, el seu esperit empoderador, la seva determinació inalterable, i el llegat que deixa en les companyies que va fundar i les nombroses persones a les quals ha influït", ha assenyalat en un comunicat fet públic avui.

Murdoch va fundar Fox l'any 1989 amb la intenció de competir amb les tres principals cadenes nord-americanes d'aquell moment, ABC, CBS i NBC. Set anys més tard va crear Fox News, que va néixer per ser el referent informatiu de l'audiència conservadora, com finalment ha sigut. En aquesta aventura, Murdoch es va aliar amb Roger Ailes, exconsultor de comunicació del Partit Republicà que l'any 2016 va haver de dimitir del càrrec de president de la cadena després de ser denunciat per assetjament sexual per una reportera.

El canvi de líder de Fox i News Corp. arriba en un any especialment convuls per a les companyies. Aquest abril, Fox News va arribar a un acord econòmic de 717 milions d'euros per evitar un judici per difamació que l'havia d'enfrontar a l’empresa Dominion Voting Systems, que fabrica i ven sistemes de votació electrònics. La companyia es va querellar contra la cadena després que durant la cobertura de les eleccions del 2020 diversos presentadors alimentessin la tesi que havien manipulat vots en favor de Joe Biden. D'aquesta manera, feien bullir l'olla d'unes suposades eleccions fraudulentes que haurien impedit un segon mandat de Donald Trump.

stats