Mèdia 11/05/2022

La periodista Anna Bosch denuncia intimidació per part del president de RTVE

El consell d'informatius de l'ens li ha ofert empara davant d'una possible vulneració del dret a la llibertat d'expressió

2 min
Anna Bosch

BarcelonaLa periodista Anna Bosch, corresponsal internacional de TVE, ha demanat empara al consell d'informatius de RTVE després d'haver estat intimidada pel president de l'ens, José Manuel Pérez Tornero. Segons el relat de Bosch, el president la va convocar a una reunió d'urgència al seu despatx el passat 5 de maig arran d'un tuit que va publicar. En la reunió, a més de Pérez Tornero, també hi era el secretari general de RTVE, Alfonso Morales, que hi va assistir en qualitat d'advocat.

En la reunió, segons el relat de la periodista, el president de RTVE li va retreure que fes un tuit en el qual feia referència a una exclusiva publicada pel mitjà digital Bluper en què s'assegurava que la corporació havia utilitzat part del pressupost que havia d'anar destinat a la promoció de RTVE Play, la plataforma de l'ens, a La gran consulta, una campanya transmèdia en què es demana la participació ciutadana per saber com volen que siguin els mitjans públics espanyols. En el tuit, Bosch assenyalava que RTVE Play havia de ser la prioritat de la corporació. "RTVE Play és on hi ha el present, la competència, els espectadors a guanyar, que ja no s'asseuen al sofà a l'hora que els diem ni ens van a veure com a firaires de plaça en plaça", deia la periodista.

Per al consell d'informatius, és "inaudit" que el president de RTVE convoqui a una reunió una periodista sense càrrec directiu. A més, remarquen que en la reunió Anna Bosch es trobava en "situació de vulnerabilitat i coercitiva", ja que la periodista no va comptar amb cap mena d'assistència i era davant d'una tercera persona que era a la trobada en qualitat d'advocat. El consell també recorda que, actualment, RTVE no compta amb cap mena de regulació pel que fa a l'ús que els seus treballadors poden fer de les xarxes socials.

Un altre dels punts conflictius de la reunió és que, segons Bosch, Tornero li va dir que havia rebut "informes" i "dossiers" tant sobre ella com sobre el també periodista Xabier Fortes. "És necessària una explicació immediata per part de la presidència davant d'aquestes suposades pràctiques poc democràtiques", ha manifestat el consell.

stats