Mèdia 27/07/2021

Pepa Bueno deixa 'Hora 25' i serà la nova directora d''El País'

La periodista, que fins ara presentava l'informatiu dels vespres de la Cadena SER, substituirà Javier Moreno al capdavant del diari

2 min
Pepa Bueno

BarcelonaLa periodista Pepa Bueno (Badajoz, 1963) serà la nova directora d'El País. Segons informa el mateix mitjà, Bueno ha estat proposada pel president i conseller delegat del diari, Carlos Núñez, i el consell d'administració ha iniciat el procés per nomenar-la directora. Bueno substituirà Javier Moreno, que dirigia la capçalera de Prisa des del juny del 2020. La proposta de nova direcció es traslladarà ara al comitè de redacció d'El País, que la sotmetrà a una votació sense caràcter vinculant de tota la plantilla. Després d'aquesta consulta, el consell d'administració ratificarà el nomenament.

Bueno és una periodista amb una llarga trajectòria als mitjans de comunicació espanyols. El 1991 va començar a treballar a Televisió Espanyola i el 1996 va assumir la subdirecció i copresentació del programa d'actualitat Gente. El 2004 va substituir Luis Mariñas al programa diari d'entrevistes i actualitat política Los desayunos de TVE i a partir del 2009 va assumir el Telediario 2. Amb Bueno al capdavant, el Telediario 2 va ser premiat el 2009 com el millor informatiu del món als Media Tenor Global TV Awards. Bueno va deixar Televisió Espanyola el 2012, després de fitxar per la Cadena SER. La seva marxa de la televisió va coincidir amb l'arribada del PP al govern espanyol.

Del 2012 al 2019, la periodista va presentar el programa Hoy por hoy de la Cadena SER. Fins al 2017 ho va fer al costat de Gemma Nierga, i després acompanyada de Toni Garrido. El 2019 Bueno va deixar el programa matinal de la SER i va passar a presentar l'informatiu del vespre Hora 25. Amb el salt a la direcció d'El País, el nou responsable d'Hora 25 serà Aimar Bretos.

Tres relleus a la direcció en quatre anys

Bueno serà la segona dona que dirigirà El País, després dels dos anys de Soledad Gallego-Díaz. Els últims quatre anys el diari ha tingut tres relleus en la direcció. Antonio Caño va assumir el càrrec del 2014 al 2018. Aleshores el va substituir Soledad Gallego-Díaz, que durant el seu mandat va implementar el mur de pagament. Gallego-Díaz va deixar la capçalera el juny del 2020, i amb la seva marxa també es va acabar la col·laboració de Maruja Torres al diari. Javier Moreno va agafar les regnes d'El País fins ara. Cedirà el lloc a Pepa Bueno però seguirà vinculat a la capçalera.

stats